31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, 2015

Πώς να φτιάξετε εύκολη σπιτική μαρμελάδα μήλο

Πόσο μας αρέσουν τα φρούτα! Και ακόμα περισσότερο, οι μαρμελάδες! Στο πρωινό, αλλά και όλες τις ώρες, αυτοσχεδιάζουμε και απολαμβάνουμε.

Ειδικά όταν είναι σπιτικές, φτιαγμένες με υλικά που έχουμε στο σπίτι, εύκολα, γρήγορα και υγιεινά. Ετοιμάζουμε μαρμελάδα με τα αγαπημένα μας μηλαράκια και τη συνοδεύουμε με λαχταριστά τσουρέκια, κρουασάν, ψωμάκια και γλυκά για ένα τέλειο πρωινό ή και σνακ.

Τι θα χρειαστούμε

Ένα αποστειρωμένο βάζο των 300 γρ.
Μίξερ χειρός ή κανονικό
Βαθιά κατσαρόλα
Ελάχιστο χρόνο: η μαρμελάδα μας θα είναι έτοιμη σε λιγότερο από μία ώρα

Υλικά

5 μήλα
½ κούπα ζάχαρη
250 ml νερό (1 κούπα είναι 240 ml)
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα σπόρια και τα κόβουμε σε ίσα κομμάτια (περίπου σαν κύβους).
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τα κομμένα μήλα και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν.
  3. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
  4. Βάζουμε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να γίνει πηχτή η μαρμελάδα μας.
  5. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για λίγο και μεταφέρουμε τη μαρμελάδα στο βάζο.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και αποθηκεύουμε το βάζο στο ψυγείο. Μπορούμε να απολαύσουμε τη μαρμελάδα μας αφού την αφήσουμε μια μέρα στο ψυγείο.

Συνταγές για να χρησιμοποιήσουμε τη σπιτική μαρμελάδα μήλο:

 

 




ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση