23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, 2015

Elena is Cooking: Πάντα αξίζει να περιμένεις για κάτι καλό

Κάθε φορά που φτάνουμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα στο σπίτι μας συζητάμε πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός από τότε που κάναμε επανεκκίνηση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές μας.

Τότε που συζητούσαμε με τους αγαπημένους μας φίλους πότε θα τα ξαναπούμε πιο χαλαρά μακριά από την καθημερινότητα και της άσχημη ρουτίνα. Έφτασαν λοιπόν πάλι εκείνες οι μέρες που πάλι θα μαζευτούμε όλοι στην ίδια πόλη, την Αθήνα, που εδώ και πολλές μέρες έχει βάλει τα γιορτινά της. Οι φίλοι μας δεν μένουν όλοι στην ίδια πόλη με εμάς, έτσι η προσμονή των γιορτών δεν είναι μόνο για τις ίδιες τις μέρες αλλά και το γεγονός ότι θα μοιραστούμε στιγμές με αυτούς που μας λείπουν όλο αυτόν τον καιρό.  Πάντα αξίζει λίγο παραπάνω να περιμένεις για κάτι καλό. Δίνει άλλη βαρύτητα στο αποτέλεσμα. Έτσι κι αλλιώς η προσμονή είναι αυτή που έχει αξία και έχει και την “γλύκα”. Με αυτή λοιπόν την δικαιολογία όλο σκαρώνονται καλέσματα στο σπίτι μας για να τα πούμε να κάνουμε catch up (όπως λένε και στο χωριό μου).

Η τελευταία μας εμμονή είναι να δοκιμάζουμε κρασιά και να προσπαθώ να τα ταιριάξω με διάφορες αλμυρές λιχουδιές που αραδιάζονται στο τραπέζι.

Αυτή τη φορά στο τραπέζι θα έχουν θέση και αυτά τα λαχταριστά αλμυρά μπισκοτάκια με γραβιέρα Μακράς Ωρίμανσης Χωριό και δεντρολίβανο. Η γραβιέρα αυτή, λόγω του ότι έχει ωριμάσει για τουλάχιστον 12 μήνες, έχει αρκετά έντονη γεύση και είναι και ευχάριστα πικάντικη. Αυτό την καθιστά τέλεια γι’ αυτά τα αλμυρά και αρωματικά μπισκότα. Όπως και οι γιορτές, αξίζει την αναμονή!

Υλικά για 6-8 άτομα
160 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ Χωριό βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ Γραβιέρα Χωριό 12μηνης ωρίμανσης
2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλάκι κρεμμύδι σκόνη
1 κουταλάκι δεντρολίβανο ξερό, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο σε αέρα στους 170 βαθμούς.
  2. Σε ένα μέτριο μπολ  βάζεις το βούτυρο σε κομματάκια και το ζυμώνεις λίγο με το χέρι να μαλακώσει λίγο πιο πολύ.
  3. Προσθέτεις το πιπέρι, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο, το γιαούρτι και τέλος το αλεύρι. Η ζύμη που θα προκύψει θα είναι μαλακή και ελαφρά ελαστική.
  4. Κάνεις μια μπάλα και την χωρίζεις στα δύο. Ανοίγεις με ένα πλάστη ένα μεγάλο φύλλο, πάχους 2-3 χιλιοστά και κόβεις την ζύμη σε μπαστουνάκια. Εγώ τα προτιμώ μικρά τα μπισκότα σαν μπουκιές!
  5. Στρώνεις το ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις τα αλμυρά μπισκότα στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.
  6. Χαμηλώνεις το φούρνο στους 150 βαθμούς και τα ψήνεις για άλλα 8 λεπτά περίπου. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν ακόμα πιο τραγανά!

Σερβιρισμένα με μαρμελάδα από ξερά σύκα είναι το απόλυτο ταίρι για το κρασί σου!

Ευχαριστούμε την Elena is Cooking για τη λαχταριστή συνταγή και το κείμενο που μοιράστηκε μαζί μας από τις μαγειρικές της περιπέτειες. Μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο αναρτημένο στον προσωπικό της ιστότοπο εδώ.




ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση