28 ΜΑΡΤΙΟΣ, 2017

Η υγεία έχει τη γεύση της φράουλας

Το διάσημο αυτό φρούτο πρωταγωνιστεί σε τόσα και τόσα γλυκά και αλμυρά πιάτα. Μπορούμε να το βάλουμε στο τσίζκεικ, στη σαλάτα, να το απολαύσουμε σκέτο, να το βάλουμε ακόμα και μέσα στο ποτό μας!
Όλοι γνωρίζουμε τη γεύση και τη γλύκα της φράουλας. Πόσοι όμως γνωρίζουμε τις γευστικές της ιδιότητες;
Ας μάθουμε περισσότερα γι’αυτήν!

Πότε είναι φρέσκια

Από τον Απρίλιο.

Θρεπτικά συστατικά

  • Βιταμίνη C
  • Αντιοξειδωτικά
  • Φλαβονοειδή
  • Πρωτεΐνες
  • Κάλιο
  • Φυτικές ίνες
  • Ανθοκυανίνες
  • Φυλλικό οξύ
  • Βιταμίνη Κ
  • Μαγγάνιο

Μας κάνει καλό

  • Ενισχύει το ανασοποιητικό
  • Προστατεύει την υγεία των ματιών
  • Ενισχύει τη νεότητα του δέρματος
  • Προστατεύει την υγεία της καρδιάς και του αίματος
  • Αυξάνει την καλή χοληστερόλη
  • Δυναμώνει τις αρθρώσεις
  • Διευκολύνει την πέψη
  • Ενεργοποιεί το μεταβολισμό

Tips

  • Διαλέγουμε φράουλες που είναι ανέπαφες και το εξωτερικό τους είναι κόκκινο ζωηρό, με πράσινο ‘καπέλο’.
  • Οι φράουλες όταν μαζεύονται σταματούν να ωριμάζουν, οπότε αποφεύγουμε όσες έχουν θολό χρώμα και κίτρινα σημεία.
  • Τις πλένουμε καλά πριν καταναλώσουμε και όχι νωρίτερα. Τότε αφαιρούμε και το πράσινο μέρος τους.
  • Αποθηκεύουμε το πολύ για δύο μέρες στο πιο κρύο σημείο του ψυγείου, χωρίς να τις πλύνουμε.

Γρήγορο γεύμα με φράουλες

  • Πλένουμε τις φράουλες, στεγνώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη ή λίγο ΤΟΠ Βαλσάμικο ή Κρέμα Βαλσάμικου και απολαμβάνουμε.
  • Ταιριάζουν πολύ με πράσινες σαλάτες – με ρόκα, baby σπανάκι, λίγη φέτα ή γραβιέρα Χωριό, κουκουνάρι ή καρύδια και βινεγκρέτ ΤΟΠ Βαλσάμικου με Χωριό ελαιόλαδο.
  • Μπορούμε επίσης να σερβίρουμε ένα πλατό τυριών με συνοδεία φρούτων εποχιακών/ανοιξιάτικων.

Συνταγές με φράουλα




ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση