30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ, 2016

Η τέλεια σπιτική μαγιονέζα

Η καλύτερη μαγιονέζα είναι αυτή που ετοιμάζουμε με αγνά συστατικά στο σπίτι!

Προτείνουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για υπέροχη σπιτική μαγιονέζα με ελαιόλαδο Χωριό που θα συνοδεύσει άριστα κοτόπουλο, σαλάτες, κρύες σαλάτες με ζυμαρικά, πατατοσαλάτες και τονοσαλάτες, πλούσια σάντουιτς, πατάτες τηγανητές και τόσα άλλα.

Έχουμε από πριν έτοιμο το σκεύος ή το βάζο που θα βάλουμε τη μαγιονέζα μας, αν θέλουμε να τη συντηρήσουμε στο ψυγείο, ή, αλλιώς, την χρησιμοποιούμε κατευθείαν στη συνταγή που την απαιτεί – η σπιτική μαγιονέζα Χωριό είναι έτοιμη σε πέντε λεπτά!

Πριν ξεκινήσουμε, έχουμε όλα τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου για να πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Η συνταγή δίνει περίπου 1 φλ μαγιονέζα.

Υλικά

  • 1 μεγάλο αυγό φρέσκο
  • 1 φλ Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό
  • 4 κ.γ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού (μπορεί να χρειαστεί κι άλλο, κατά προτίμηση)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1/4 κ.γ. αλάτι χοντρό
  • 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο λευκό ή μαύρο πιπέρι (το μαύρο δίνει πιο σκούρο χρώμα στη μαγιονέζα)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το αυγό, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Με το μπλέντερ σε λειτουργία προσθέτουμε πολύ αργά το Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό, σε μια λεπτή σταθερή ροή, μέχρι να γίνει η μαγιονέζα μας παχύρρευστη και λεία.
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, αν τη θέλουμε πιο ξινή, μερικές σταγόνες λεμονιού.
  • Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές βάζο ή δοχείο για 5-7 μέρες.

Συνταγές με μαγιονέζα

Για να χρησιμοποιήσουμε τη σπιτική μαγιονέζα:




ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση