30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ, 2016

Η τέλεια σπιτική σάλτσα ντομάτας

Έτοιμη σε λίγα λεπτά και πανεύκολη, η σάλτσα ντομάτας που ετοιμάζουμε στο σπίτι χαρίζει πλούσιο άρωμα σε κάθε συνταγή που θα την χρησιμοποιήσουμε.

Μπορεί να μπει στην σπιτική πίτσα, σε μια τάρτα λουκάνικου, πάνω από το κοτόπουλο, στις πατάτες τηγανητές μαζί με τριμμένη γραβιέρα, στα κεφτεδάκια, σε κάθε λογής μακαρονάδα, ως συμπλήρωμα σε έτοιμους πελτέδες και σάλτσες. Απλά, πάει παντού και αποζημιώνει πάντοτε με τη γεύση της και τη μυρωδιά της.

Ανάλογα με το πόσο πικάντικη και αρωματική τη θέλουμε, προσθέτουμε και αφαιρούμε κάθε φορά την ποσότητα σκόρδου, κρεμμυδιού και μυρωδικών, ή και καυτερές πιπεριές τσίλι και χρωματιστές πιπεριές για ακόμα πιο πικάντικη γεύση. Είναι θέμα προτίμησης!

Τι θα χρειαστούμε

  • 3 ντομάτες
  • 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό
  • Αλάτι, όσο θέλουμε
  • Πιπέρι, όσο θέλουμε
  • Ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι, όσο θέλουμε
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • 1 ψιλοκομμένο σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι ΤΟΠ λευκό (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ (προαιρετικά, ‘δένει’ τη σάλτσα μας όμως περισσότερο)

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη ή από ένα μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα. Δεν θέλουμε να πολτοποιηθούν εντελώς.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε, σε αυτό το στάδιο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Στην κατσαρόλα προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες και, αν θέλουμε, και τον ντοματοπελτέ, μαζί με το ξίδι.
  • Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και την ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα μας για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει και να εξατμιστούν τα υγρά. Ανακατεύουμε ελαφρά. Δοκιμάζουμε να δούμε αν θέλουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
  • Πριν το τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και ανακατεύουμε.

 

Οι 8 συνταγές για πίτσα και οι συνταγές για μακαρονάδα θα σας εμπνεύσουν!

Καλή όρεξη!




ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση