28 ΙΟΥΛΙΟΣ, 2016

Καρπούζι: τόσο καλοκαιρινό, όσο και θρεπτικό

Το καλοκαίρι ξεκινάει όταν οι πάγκοι στις φρουταγορές γεμίσουν με καρπούζια!

Όταν ο Ιούνιος προχωρήσει αρκετά, αρχίζουν να εμφανίζονται στους πάγκους της λαϊκής και στα καταστήματα τα μεγάλα πράσινα αγαπημένα μας φρούτα. Τότε συνειδητοποιούμε ότι το καλοκαίρι έχει έρθει και οι διακοπές σύντομα θα μας βρουν να απολαμβάνουμε τη μεσημεριανή ραστώνη.

Στη μνήμη μας είναι χαραγμένες ιστορίες καρπουζιού κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Κανείς δεν μπορούσε να κουβαλήσει ένα ολόκληρο καρπούζι όταν ήταν μικρός και περίμενε με αγωνία να κάτσει το καρπούζι στον πάγκο της κουζίνας και να αρχίσει να κόβεται.

Η καλύτερη στιγμή; Όταν το φρούτο χαράζεται και αποκαλύπτεται η εσωτερική του ομορφιά. Όσο πιο κόκκινο, τόσο καλύτερο! Και η πρώτη μπουκιά; Ζαχαρένιο, άγουρο, γλυκό, πεντανόστιμο.

Πρωταγωνιστεί σε κάθε καλοκαίρι μας, αλλά πόσα στ’αλήθεια γνωρίζουμε για το αγαπημένο μας καρπούζι;

Πότε το βρίσκουμε

Το καρπούζι είναι στις δόξες του το καλοκαίρι.

Θρεπτικά συστατικά

  • Καροτενοειδή
  • Λυκοπένιο
  • Νερό
  • Υδατάνθρακες
  • Πρωτεΐνες
  • Φυτικές ίνες
  • Ασβέστιο
  • Μαγνήσιο
  • Κάλιο
  • Βιταμίνη C
  • Βιταμίνη Α
  • Βιταμίνη Β6
  • Φώσφορο

Μας κάνει καλό

  • Προστατεύει το ανοσοποιητικό
  • Βελτιώνει τη διάθεση
  • Χαλαρώνει τους πιασμένους μύες
  • Κάνει την επιδερμίδα να λάμπει
  • Βοηθά το πεπτικό σύστημα
  • Βελτιώνει την όραση
  • Καθαρίζει το αίμα και τα νεφρά

Tips

  • Όσο πιο βαρύ ένα καρπούζι, τόσο πιο ώριμο είναι
  • Προσέχουμε να μην έχει γδαρσίματα ή κοψίματα και να μην ακούγεται, όταν το χτυπάμε, σαν κούφιο
  • Η σάρκα του πρέπει να είναι ζωηρή και έντονη και τα κουκούτσια του μαύρα

Γρήγορα γεύματα με καρπούζι

  • Ετοιμάζουμε φρουτοσαλάτα με ροδάκινο, βερίκοκο, πεπόνι, καρπούζι και απολαμβάνουμε.
  • Κόβουμε το καρπούζι σε κύβους ή σε ορθογώνια κομμάτια και συνοδεύουμε με φέτα Χωριό.
  • Το κάνουμε φυσικό φρουτοχυμό!



ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση