28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, 2016

Πόση ώρα να βράσουμε τα αυγά

Ξεκινώντας να βράσουμε ένα αυγό, έχουμε στο μυαλό μας ότι το θέλουμε άλλες φορές κάπως κρεμώδες, άλλες φορές πιο σφιχτό…αλλά σπάνια το πετυχαίνουμε. Υπάρχει όμως τρόπος!

Κάποια πρωινά, το αυγό μας το θέλουμε πιο μελάτο, πιο κρεμώδες, για να συνοδεύσει το τοστ και το σάντουιτς. Άλλες φορές πάλι, ίσως τα βράδια, το λαχταράμε σφιχτό, κομμένο σε 4 μισοφέγγαρα, με αλάτι και φρέσκο πιπέρι, με μια ντομάτα χαρακτή και λωρίδες γραβιέρας ή και φέτας, μαζί με φρυγανισμένο ψωμί με μια σταγόνα ελαιόλαδο.

Άραγε υπάρχει τρόπος να πετυχαίνουμε πάντα το αυγό που θέλουμε; Φυσικά! Τα τιπς του Χωριό θα είναι ο οδηγός μας κάθε φορά που βράζουμε αυγά. Ας τα διαβάσουμε:

Τι θα χρειαστούμε

  • 6 αυγά από το ψυγείο
  • Κρύο νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με παγωμένο νερό – το νερό να καλύπτει τα αυγά.
  2. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το νερό να βράσει χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα.
  3. Όταν βράσει το νερό, σβήνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε την κατσαρόλα και της βάζουμε το καπάκι.
  4. Αφήνουμε τα αυγά στην κατσαρόλα (με κλειστό καπάκι) για όσο χρόνο θέλουμε, ανάλογα με το πόσο σφιχτό θέλουμε το αυγό.
  5. Μετά από τα επιθυμητά λεπτά, μεταφέρουμε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό και τα αφήνουμε για ένα λεπτό.
  • Για πολύ μελάτο (με κρεμώδες ασπράδι): 3 λεπτά
  • Για μελάτο: 4 λεπτά
  • Για μαλακό ασπράδι: 6 λεπτά
  • Για σφιχτά αυγά: 10 λεπτά
  • Για πολύ σφιχτά αυγά: 15 λεπτά

Τα αυγά μας είναι έτοιμα. Τα ξεφλουδίζουμε και τα απολαμβάνουμε!
Όσα δεν καταναλώσουμε, μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για 6-7 μέρες.

Συνταγές με βρασμένα αυγά

Τα βραστά αυγά ταιριάζουν και στις σαλάτες. Δείτε συνταγές για φρέσκες και νόστιμες σαλάτες Χωριό.

Αυγό μελάτο ή σφιχτό στο πρωινό; Εμπνευστείτε με συνταγές πρωινού για να ξεκινάτε την ημέρα με γεύση!

 

 




ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση