Αρνίσιο μπούτι γεμιστό από τον Ηλία Μαμαλάκη
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Αρνίσιο μπούτι γεμιστό από τον Ηλία Μαμαλάκη

Μια πρόταση του Ηλία Μαμαλάκη για το πασχαλινό και κυριακάτικο τραπέζι. Δίνουμε γεύση χρησιμοποιώντας φέτα Χωριό και Χωριό λιωμένο πρόβειο βούτυρο γάλακτος.

1206
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αγοράζοντας το μπουτάκι από το χασάπη σας θα τον παρακαλέσετε να αφαιρέσει το κόκαλο χωρίς όμως να κόψει εντελώς το μπούτι στη μέση.

Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής:

  1. Σε ένα τηγάνι βάζετε 2 κουταλιές νεράκι και 1 κουταλιά Χωριό Λιωμένο Πρόβειο βούτυρο γάλακτος
  2. Μόλις πάρει βράση το μίγμα, κόβετε το συκώτι σε μικρά κομματάκια και τα μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια.
  3. Μόλις εξατμιστεί το νερό, τα αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη ριγανίτσα.
  4. Τα αφήνετε να μαγειρευτούν για ακόμα 2΄ και μετά τα βάζετε σε ένα μπολ.
  5. Ψιλοκόβετε τις λιαστές ντομάτες, θριματίζετε τη Φέτα Χωρό, λιώνετε το σκόρδο στο γουδί και τα ρίχνετε όλα μέσα στο μπολ με τα συκωτάκια.
  6. Προσθέτετε πιπέρι και ανακατεύετε καλά τα υλικά της γέμισης.
  7. Απλώνετε το μπουτάκι σε μια λεία επιφάνεια και βάζετε στη μέση του όση περισσότερη γέμιση μπορείτε. Το διπλώνετε και το δένετε με φυτικό σπάγκο σφικτά στις δύο άκρες και στη μέση.
  8. Σε ένα ταψί βάζετε τα κλαράκια δεντρολίβανου στη μέση, ακουμπάτε πάνω το μπουτάκι (με την τομή προς τα επάνω) και το αλατοπιπερώνετε εξωτερικά τρίβοντάς το. Το περιχύνετε με το υπόλοιπο Λιωμένο Πρόβειο βούτυρο γάλακτος Χωριό, το σκεπάζετε με ένα λαδόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο, αρχικά για περίπου 1 ώρα στους 180ο.
  9. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο και προσθέτετε τις πατατούλες κομμένες σε ροδέλες, τις οποίες έχετε πρώτα αλατοπιπερώσει. Τις περιχύνετε με μπόλικο λεμόνι και βουτυράκι και ψήνετε για ακόμα 30΄-40΄, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας και να ροδοκοκκινίσει.
  10. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει λιγάκι και το σερβίρετε κόβοντάς το σε λεπτές φετούλες με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 11 σχόλια.
  • 12 Οκτώβριος, 2013 στις 6:15 μμ

    και αυτή φοβερή πείνασα τώρα

  • ELENA
    15 Οκτώβριος, 2013 στις 9:57 πμ

    Πολύ ωραία συνταγή!

  • 24 Οκτώβριος, 2013 στις 11:32 πμ

    Πολύ ωραία και νόστιμη συνταγή!!!!

  • 25 Οκτώβριος, 2013 στις 3:10 μμ

    νοστιμη!!!!
    8

  • 28 Οκτώβριος, 2013 στις 8:20 πμ

    μιαμ!

  • 1 Νοέμβριος, 2013 στις 5:14 μμ

    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ………..

  • iraklis_sef
    2 Νοέμβριος, 2013 στις 6:00 μμ

    nice

  • 3 Νοέμβριος, 2013 στις 11:14 πμ

    φοβερη

  • 4 Νοέμβριος, 2013 στις 9:08 μμ

    πεντανόστιμο πιάτο

  • 10 Νοέμβριος, 2013 στις 12:49 μμ

    Υπεροχο

  • 24 Μάιος, 2014 στις 6:34 πμ

    9…φαίνεται τέλειο!!!!!

AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

ΥΛΙΚΑ

1 αρνίσιο μπούτι περίπου 1 ½ κιλό 4 κ.σ.  Χωριό Λιωμένο Πρόβειο βούτυρο γάλακτος 150γρ. συκώτι αρνίσιο 5 λιαστές ντομάτες 100γρ. Χωριό Φέτα 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ.γ. ρίγανη 4-5 κλαράκια δεντρολίβανο Αλάτι, πιπέρι 3-4 πατατούλες
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

σχετικές συνταγές

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας

Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ

τα νέα του Χωριό