Μπακαλιάρος μαγειρευτός
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Μπακαλιάρος μαγειρευτός

Στην Κρήτη ξέρουν από καλά μαγειρέματα! Γι’ αυτό φτιάχνουν τον μπακαλιάρο με μπόλικο σκόρδο, κρεμμύδι και φυσικά Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό! Συνταγή-πρόκληση!

5010
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε και ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο ως εξής: τον κόβουμε  σε κομμάτια και τον τοποθετούμε από την προηγούμενη μέρα σε μπολ. Τον σκεπάζουμε με νερό και τον αφήνουμε για 12 έως 24 ώρες, αλλάζοντας αρκετά συχνά το νερό (τουλάχιστον έξι φορές).
  2. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το μαϊντανό.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το μαϊντανό.
  4. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό περίπου, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει, σε μέτρια φωτιά, για 20 περίπου λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα κρεμμύδια, απορροφήσει τα υγρά του και μείνει στην κατσαρόλα μας ελάχιστη σάλτσα.
  5. Αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό και μόλις κάψει τον προσθέτουμε και τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές.
  6. Τέλος, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά ακόμη, ώσπου να πιεί τα υγρά του κουνώντας παράλληλα συνέχεια την κατσαρόλα, για να μην μας κολλήσει.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 8 σχόλια.
  • 7 Νοέμβριος, 2013 στις 11:16 πμ

    like
    9

  • 8 Νοέμβριος, 2013 στις 2:03 μμ

    νοστιμοτατο 10′

  • 9 Νοέμβριος, 2013 στις 7:05 μμ

    10!!!!!!!!!!!!

  • 9 Νοέμβριος, 2013 στις 8:22 μμ

    ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!

  • 10 Νοέμβριος, 2013 στις 5:05 μμ

    ωραιότατο …..και ελαφρύ….

  • 10 Νοέμβριος, 2013 στις 8:13 μμ

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ,ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ,ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ!!!

  • 14 Νοέμβριος, 2013 στις 4:21 μμ

    8

  • 14 Νοέμβριος, 2013 στις 6:42 μμ

    Ενα υγιεινό και νόστιμο φαγητό!

AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά μπακαλιάρο παστό 2 φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό 6 μέτρια κρεμμύδια 6 σκελίδες σκόρδο 6 ντομάτες ώριμες 2 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ 1 ματσάκι μαϊντανό 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό και αλεύρι για το τηγάνισμα αλάτι, πιπέρι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

σχετικές συνταγές

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας

Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ

τα νέα του Χωριό