Μπακλαβαδάκια σιροπιαστά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Μπακλαβαδάκια σιροπιαστά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Γαρύφαλο, κανέλα, μέλι, καρύδια, πλούσιο βούτυρο Χωριό για τα μπακλαβαδάκια από τον αγαπημένο μας σεφ, που θα συνοδεύσουν γλυκά κάθε στιγμή μας!

6040
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τα 6 πρώτα υλικά (ζάχαρη, νερό, μέλι, λικέρ, χυμό λεμονιού, ξυλάκι κανέλας) σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
  2. Βάζουμε τα καρύδια, την 1 κούπα ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο σκόνη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  3. Κόβουμε το φύλλο κρούστας στη μέση διαγώνια και το διπλώνουμε με πλαστική μεμβράνη.
  4. Βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο δύο μεγάλα ταψιά (32χ22) και τοποθετούμε 8 φύλλα κρούστας στο ένα ταψί, βουτυρώνοντας το κάθε φύλλο όπως το τοποθετούμε.
  5. Απλώνουμε 2 κούπες με το μείγμα με τα καρύδια από πάνω.
  6. Βάζουμε 3 φύλλα κρούστας πάνω από το μείγμα με τα καρύδια στο ίδιο ταψί, βουτυρώνοντας κάθε φύλλο.
  7. Απλώνουμε άλλες 2 κούπες μείγμα καρυδιού.
  8. Επαναλαμβάνουμε με άλλα 3 φύλλα κρούστας και 2 κούπες μείγμα καρυδιού.
  9. Τέλος, βάζουμε 6 φύλλα, βουτυρώνοντας και πάλι το καθένα, εκτός από αυτό που βρίσκεται στην επιφάνεια.
  10. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στο δεύτερο ταψί.
  11. Κόβουμε τα μπακλαβαδάκια διαγώνια σε ρόμβους και με ένα πινέλο απλώνουμε το βούτυρο. Στο κέντρο κάθε ρόμβου καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο.
  12. Ψήνουμε στους 150 C για 1 ώρα.
  13. Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με σιρόπι.
  14. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  15. Κόβουμε διαγωνίως, όπως είχαμε κόψει και πριν, αφαιρούμε τα μπακλαβαδάκια από το ταψί και διατηρούμε σε αεροστεγή δοχεία σε θερμοκρασία δωματίου.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση

    ΥΛΙΚΑ

    2 κούπες ζάχαρη 1 κούπα νερό ¾ κούπας μέλι 2 κ.σ. μπράντι ή λικέρ 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού 1 ξυλάκι κανέλας 12 κούπες ψιλοκομμένα καρύδια 1 κούπα ζάχαρη 1 κ.σ. κανέλα 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη 1 πακέτο φύλλα κρούστας ξεπαγωμένο 450 γρ. Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο, λιωμένο Ολόκληρα γαρύφαλλα

    σχετικές συνταγές

    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας

    Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ

    τα νέα του Χωριό