Μπάρες μπισκότου με μαρμελάδα βατόμουρο
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Μπάρες μπισκότου με μαρμελάδα βατόμουρο

Υπέροχο και γευστικό βουτυρένιο γλύκισμα που απολαμβάνεται ως σνακ, πρωινό, στην εξοχή και τη βόλτα. Πάρτε τις μαζί σας και μοιράστε γλύκα!

5512
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λαδώνουμε πολύ ελαφρά ένα ταψάκι (25 x 18 cm ή παρόμοιου μεγέθους) και το στρώνουμε με λαδόκολλα έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 στον αέρα (190 αντιστάσεις).
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι για τη βάση. Προσθέτουμε το Χωριό βούτυρο αγελάδος και με τα δάχτυλα, δουλεύοντας γρήγορα, τρίβουμε το μείγμα μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα. Το μεταφέρουμε στο ταψάκι και το πατάμε καλά με την παλάμη προσέχοντας να πατηθούν και οι άκρες. Το ψήνουμε για 25 λεπτά, να σταθεροποιηθεί και να αρχίσει να παίρνει ελαφρό χρυσαφί χρώμα (δεν θέλουμε να ροδίσει πολύ).
  3. Όσο ψήνεται η βάση, φτιάχνουμε την επικάλυψη. Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη βρώμη, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, αν το θέλουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα όπως στο προηγούμενο βήμα.
  4. Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο και την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο. Ύστερα, απλώνουμε πάνω της ομοιόμορφα τη μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε με την επικάλυψη, προσέχοντας να καλύψουμε τις άκρες. Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  5. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως στο ταψί και ύστερα το βγάζουμε τραβώντας προς τα πάνω τη λαδόκολλα που εξέχει. Μεταφέρουμε σε επιφάνεια κοπής και κόβουμε σε 9 ή 12 κομμάτια.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση

    ΥΛΙΚΑ

    Για τη βάση

    280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γρ ζάχαρη 1/8 κουτ. γλυκού αλάτι 200 γρ Χωριό βούτυρο αγελάδος, κρύο, κομμένο σε κυβάκια

    Για την επικάλυψη

    35 γρ βρώμη κομμένη (τύπου κουάκερ) 30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ ζάχαρη 1/8 κουτ. γλυκού αλάτι (προαιρετικά) 30 γρ Χωριό βούτυρο αγελάδος, κρύο, κομμένο σε κυβάκια

    Για τη γέμιση

    300 γρ μαρμελάδα βατόμουρο

    σχετικές συνταγές

    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας

    Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ

    τα νέα του Χωριό