Φλογέρες με τραχανά, γραβιέρα και πιπεριές
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Φλογέρες με τραχανά, γραβιέρα και πιπεριές

Γραβιέρα Χωριό γλυκιά, γλυκός τραχανάς, ανθότυρο, λαχανικά, μπαχαρικά κρύβουν μέσα τους οι υπέροχες φλογέρες!

4020
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το νερό να πάρει βράση σε κατσαρολάκι και μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τον τραχανά. Αφήνουμε 1’ ανακατεύοντας και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 6-7’.
  2. Μόλις φουσκώσει, στραγγίζουμε τυχόν νερό που περισσεύει, μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε τη μια κουταλιά βούτυρο, ανακατεύοντάς το να λιώσει.
  3. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τρίβουμε τη γραβιέρα. Τα ρίχνουμε στο μπολ με τον τραχανά. Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με τα χέρια και το προσθέτουμε. Τέλος, προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας να πάει παντού. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, πιπέρι, αλάτι.
  4. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο που χρειάζεται για το άλειμμα των φύλλων. Ανοίγουμε τα φύλλα , τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο και σκεπάζουμε τα υπόλοιπα με μια πετσέτα να μην ξεραθούν.
  5. Κόβουμε το φύλλο σε 4 λωρίδες. Τις ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε τις δύο πάνω στις άλλες δυο (ώστε να έχουμε δυο διπλές).
  6. Βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα τραχανά στην άκρη της κάθε λωρίδας. Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολάκι, διπλώνοντας ταυτόχρονα και τα πλαϊνά ώστε να μη φύγει η γέμιση. Συνεχίζουμε ομοίως με όλα τα φύλλα και τη γέμιση και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  7. Τέλος, αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια από κάθε ρολάκι και πασπαλίζουμε προαιρετικά με παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς αέρα για 30’, μέχρι να ροδίσουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση

    ΥΛΙΚΑ

    100 γρ. τραχανάς γλυκός 350 γρ. νερό 1 κουτ. σούπας Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος Μειωμένα Λιπαρά 120 γρ. Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά τριμμένη 50 γρ. ανθότυρο 1 πράσινη πιπεριά 1 πιπεριά φλωρίνης 1 αυγό ½ κουτ. γλ. πάπρικα ½ κουτ. γλ. μπαχάρι ¼- ½ κουτ. γλ. πιπέρι ¼- ½ κουτ. γλ. αλάτι 10 φύλλα κρούστας (1 πακέτο) 150 γρ. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος Μειωμένα Λιπαρά για άλειμμα Παπαρουνόσπορος για πασπάλισμα (προαιρετικά)

    σχετικές συνταγές

    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας

    Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ

    τα νέα του Χωριό