Φρούτα στη λαδόκολλα με μέλι, μαστίχα & αρμπαρόριζα
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Φρούτα στη λαδόκολλα με μέλι, μαστίχα & αρμπαρόριζα

Μια μοναδική συνταγή για επιδόρπιο από τη chef Ντίνα Νικολάου, με καταγωγή από τη Μύκονο! Η σεφ δημιουργεί με βούτυρο Χωριό, ζουμερά φρούτα, μέλι, μαστίχα!

154
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
  2. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά όλα τα φρούτα. Κόβουμε το ροδάκινο στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε τη σάρκα του στα τέσσερα. Κόβουμε τα βερίκοκα στη μέση και πετάμε τα κουκούτσια. Καθαρίζουμε και κόβουμετα αχλάδια και το ξινόμηλο στα τέσσερα. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε τρία κομμάτια.
  3. Βάζουμε όλα τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο, το μέλι και το λικέρ μαστίχα, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  5. Το αδειάζουμε στα φρούτα και ανακατεύουμε καλά.
  6. Κόβουμε 2 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας και μοιράζουμε σε ίση ποσότητα τα φρούτα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, τη μαστίχα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και βάζουμε από ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα σε κάθε πακέτο. Κλείνουμε τα πακέτα, μαζεύοντας τις άκρες τους προς τα πάνω, σαν πουγκιά. Τα δένουμε με σπάγκο μαγειρικής.
  7. Βάζουμε τα πουγκιά σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 13 – 15 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε τα φρούτα ζεστά, βάζοντας από 1 πακετάκι σε κάθε πιάτο και ανοίγοντάς τα προσεκτικά για να μην χάσουμε τους χυμούς.
  9. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια.

 

Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 μεγάλο και ώριμο ροδάκινο (σφιχτό) 4 ώριμα βερίκοκα (σφιχτά) 2 αχλάδια ώριμα 2 μπανάνες 1 ξινόμηλο (σφιχτό) χυμός από ½ λεμόνι 60 γρ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο 3 κουτ. σούπας μέλι 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή 1 σφηνάκι μαστίχα λικέρ ½ κουτ. γλυκού δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη 2 κλωναράκια αρμπαρόριζα
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας