ΥΛΙΚΑ 1 kg χοιρινή σπάλα κομμένη σε μπουκιές 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο 1 κ.σ. αλεύρι 1 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη Χυμό από 2 μικρά λεμόνια Αλάτι-πιπέρι 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 60 ml Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας απ’όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν αρχίσει και ‘πιάνει’ στον πάτο της κατσαρόλας, τότε ρίχνουμε σιγά-σιγά νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει το κρέας 3 δάχτυλα.
- Βράζουμε το κρέας για 2-2½ ώρες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το κρέας και δέσει η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.
- Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε. Ιδανικά, συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή πατάτες τηγανητές.
|