Χοιρινό λεμονάτο
Το λεμονάτο είναι, όπως και να το κάνουμε, υπέροχο. Μπόλικο λεμόνι, σκόρδο, σερβιρισμένο με πατάτες φούρνου ή πατάτες τηγανητές. Τέλεια!
1504
Χοιρινό λεμονάτο

ΥΛΙΚΑ

1 kg χοιρινή σπάλα κομμένη σε μπουκιές 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο 1 κ.σ. αλεύρι 1 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη Χυμό από 2 μικρά λεμόνια Αλάτι-πιπέρι 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 60 ml Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας απ’όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν αρχίσει και ‘πιάνει’ στον πάτο της κατσαρόλας, τότε ρίχνουμε σιγά-σιγά νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει το κρέας 3 δάχτυλα.
  2. Βράζουμε το κρέας για 2-2½ ώρες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το κρέας και δέσει η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.
  3. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε. Ιδανικά, συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή πατάτες τηγανητές.