ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο 2 φλ. ψίχα από άσπρο ψωμί ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο 2 φλ. κόκκινο ξίδι Χωριό 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κ.σ. ρίγανη Αλάτι, πιπέριΥΛΙΚΑ Για το τηγάνισμα 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι 2-3 φλ. Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Αν το χταπόδι είναι φρέσκο το καθαρίζουμε, αφαιρώντας το στόμα, τα μάτια, την άμμο και το μελάνι (που είναι μέσα στην κουκούλα του).
- Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 – 4 μέρες, για να μαλακώσει.
- Αν το χταπόδι είναι κατεψυγμένο, το βγάζουμε να ξεπαγώσει (όχι εντελώς), και κατόπιν το καθαρίζουμε όπως στο βήμα 1. Το περνάμε από τη μηχανή του κιμά.
- Βάζουμε το πολτοποιημένο χταπόδι σε σουρωτήρι για να στραγγίξει τα υγρά του.
- Μουσκεύουμε το ψωμί με το κρασί και το ξίδι.
- Το στύβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε στο χταπόδι μαζί με το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε.
- Τους τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
- Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν το πολύ λάδι τους.
- Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου.
|