Ιταλική φοκάτσια με βούτυρο Χωριό
Ετοιμάζουμε την φοκάτσια και περιχύνουμε με ελαιόλαδο Χωριό, μυρωδικά και λαχανικά εποχής ή με ζάχαρη και βούτυρο και απολαμβάνουμε!
3510
Ιταλική φοκάτσια με βούτυρο Χωριό

ΥΛΙΚΑ για την ζύμη

170 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 130 gr. αλεύρι σκληρό 140 ml. χλιαρό νερό 6 gr. μαγιά στιγμής 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 5 κουταλιές της σούπας Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 20 gr. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο Φρέσκο ή ξερό δενδρολίβανο

ΥΛΙΚΑ Επιπλέον για το σερβίρισμα

Λαχανικά εποχής Τυρί Ρόκα Σπόρους κουκουνάρι Φρέσκα μυρωδικά Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές ΤΟΠ Ξίδι βαλσάμικο Χοντρό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τα αλεύρια, την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι, ζυμώνουμε προσθέτοντας το χλιαρό νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  2. Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά.
  3. Μεταφέρουμε την ζύμη σε λαδωμένο σκεύος και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
  5. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα πολύ καλά βουτυρωμένο ταψί περίπου 30 εκατοστών χρησιμοποιώντας τα χέρια μας και τα δάχτυλά μας μόνο. Η ζύμη είναι εύπλαστη και δεν χρειάζεται πλάστης. Τέλος, ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο.
  6. Αφήνουμε 30 λεπτά την φοκάτσια πριν την φουρνίσουμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  7. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200°C.
  8. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και συνοδεύουμε με τυρί, λαχανικά, βαλσάμικο ή σκέτο χοντρό αλάτι και μυρωδικά.

Tips:
– Αν θέλουμε να απολαύσουμε την φοκάτσια σαν γλυκό, ετοιμάζουμε ένα μείγμα από βούτυρο, κανέλα και καστανή ζάχαρη, το οποίο θα έχουμε ζεστάνει ελαφρά μέχρι το βούτυρο να αποκτήσει ρευστή μορφή, και ραντίζουμε την φοκάτσια.