Καβουροκεφτέδες
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Καβουροκεφτέδες

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει ένα αγαπημένο ορεκτικό για μεγάλες παρέες, που θα λατρέψουν όλοι!

6012
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο, σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το σέλινο, το κρεμμύδι, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 10 περίπου λεπτά.
  3. Αν τα λαχανικά αρχίσουν να ροδίζουν, ρίχνουμε το νερό.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει, για 5 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την πιπεριά, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι στο κρύο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε καλά.
  7. Προσθέτουμε το αβγό και την καβουρόψιχα.
  8. Ανακατεύουμε απαλά.
  9. Τοποθετούμε τα ψίχουλα σε ένα πιάτο και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
  10. Παίρνουμε μια μερίδα (μεγέθους μπάλας του γκολφ) από το μείγμα και πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα υγρά.
  11. Πλάθουμε ένα μικρό μπιφτέκι. Το μείγμα θα είναι αρκετά νωπό και χαλαρό.
  12. Βάζουμε το μπιφτέκι στα ψίχουλα και το πασαλείβουμε. Με μια σπάτουλα το βάζουμε στην παλάμη μας, αφήνοντας να πέσουν ψίχουλα.
  13. Ξαναγυρίζουμε το μπιφτέκι στην σπάτουλα και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
  14. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα μπιφτέκια, γύρω στα 12-14 συνολικά.
  15. Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι 3 ώρες max.
  16. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. λάδι.
  17. Βάζουμε απαλά τους καβουροκεφτέδες στο τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 5-6 λεπτά και τους γυρνάμε από την άλλη, ψήνοντας για άλλα 4-5 λεπτά. Όσους βγάζουμε, τους κρατάμε ζεστούς.
  18. Συνεχίζουμε με όλους τους κεφτέδες.
  19. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

 

Η συνταγή βρίσκεται και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση

    ΥΛΙΚΑ

    3 κ.σ. Χωριό Soft ανάλατο με φρέσκο βούτυρο αγελάδος 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. νερό, προαιρετικά 1 φλ κρέμα γάλακτος 1 1/2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν 1 1/2 κ.σ. γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη αλάτι φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο 500 γρ καβουρόψιχα 1 1/4 φλ ψίχουλα στεγνά 2 κ.σ. φυτικό λάδι 1/2 λεμόνι σε φέτες για σερβίρισμα

    σχετικές συνταγές

    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας

    Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ

    τα νέα του Χωριό