Κυκλαδίτικα γλυκά κεράσματα
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Κυκλαδίτικα γλυκά κεράσματα

Με πορτοκάλι, ξύσμα λεμονιού, αμύγδαλα, καρύδια και Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι, τα γλυκά κεράσματα από τις Κυκλάδες θα σας ενθουσιάσουν!

4015
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε το Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι, τη ζάχαρη και τον χυμό του πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι λίγο-λίγο για να το αφομοιώσει και προσθέτουμε το μπέικιν.
  3. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα χλιαρό νερό όσο πάρει, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη, η οποία να μην κολλά στα χέρια.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το ζυμάρι και το αφήνουμε  για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Τρόπος παρασκευής γέμισης

  1. Ψιλοκόβουμε την καρυδόψιχα και την αμυγδαλόψιχα σε ένα πολυκοπτικό ή στο μπλέντερ.
  2. Αναμιγνύουμε σε ένα σκεύος τους ξηρούς καρπούς, τα μπαχαρικά, το ξύσμα του λεμονιού και το λιωμένο Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  3. Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το μέλι στο καυτό νερό και το προσθέτουμε  στο μείγμα της γέμισης.
  4. Ομογενοποιούμε.

Σύνθεση γλυκού

  1. Ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη.
  2. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ, κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη.
  3. Τα γεμίζουμε με μια κουταλιά από τη γέμιση και τα κλείνουμε, σαν μαντιλάκι η μισοφέγγαρα.
  4. Τοποθετούμε τα γλυκά μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30′ περίπου.

Τελείωμα με ράντισμα και πασπάλισμα

  1. Βγάζουμε τα γλυκά από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  2. Τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση

    ΥΛΙΚΑ

    125 γρ Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι 120 γρ ζάχαρη 80 γρ χυμός πορτοκαλιού 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 γρ μπέικιν πάουντερ αραιωμένο σε χλιαρό νερό

    Για τη γέμιση

    100 γρ ψιλοκομμένα καρύδια 150 γρ ψιλοκομμένα ωμά αμύγδαλα 2 γρ σκόνη κανέλα 2 γρ γαρίφαλο τρίμμα ξύσμα από 2 λεμόνια 30 γρ Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι 80 γρ μέλι λίγο καυτό νερό ανθόνερο (για το ράντισμα) άχνη ζάχαρη (για το πασπάλισμα)

    σχετικές συνταγές

    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας

    Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ

    τα νέα του Χωριό