Κιουνεφέ με βούτυρο Κερκύρας Χωριό
Υπέροχο σιροπιαστό κιουνεφέ με λιωμένο βούτυρο Κερκύρας Χωριό, σπασμένο φυστίκι και μοτσαρέλα. Μια εκπληκτική συνταγή που θα λατρέψετε!
408
Κιουνεφέ με βούτυρο Κερκύρας Χωριό

ΥΛΙΚΑ

180 gr. Χωριό βούτυρο Κερκύρας 350 gr. φύλλο για κανταϊφι 250 gr. μοτσαρέλα φρέσκια

ΥΛΙΚΑ Για το σιρόπι

300 gr. ζάχαρη 250 ml. νερό 1 φλούδα λεμονιού Φυστίκι ανάλατο για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε το βούτυρο Κερκύρας Χωριό σε χαμηλή θερμοκρασία.
  2. Τοποθετούμε την μισή ποσότητα από το φύλλο κανταϊφι σε ένα ταψί 22 εκατοστών περίπου.
  3. Ραντίζουμε με την μισή ποσότητα του βουτύρου να βραχεί καλά όλο το φύλλο και πιέζουμε με το χέρι μας, ώστε να γίνει πιο συμπαγές.
  4. Προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε λεπτές φέτες και από επάνω καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
  5. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, πιέζουμε ξανά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 185 C,  μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
  6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά του για 5 λεπτά.
  7. Μόλις βγάλουμε καυτό το κιουνεφέ το σιροπιάζουμε, πασπαλίζουμε με σπασμένο φυστίκι και σερβίρουμε αμέσως!

Tips:
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μοτσαρέλα τριμμένη ή ανθότυρο.