Κόκορας Παστιτσάδα
Η διάσημη Κερκυραϊκή παστιτσάδα, μια συνταγή εύκολη και πεντανόστιμη. Απαραίτητη η μπόλικη τριμμένη γραβιέρα Χωριό!
608
Κόκορας Παστιτσάδα

ΥΛΙΚΑ

1 κόκορας 4-5 κιλά κομμένος σε μεγάλα κομμάτια ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο Χωριό Αειφόρο 4 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας Τοματοπολτός Χωριό 2 κομμάτια ξύλο κανέλα 3-4 γαρύφαλλα ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά Νο2 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη Χωριό Γραβιέρα Ώριμη 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα) και τα ρίχνουμε στο κρέας.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Έπειτα, προσθέτουμε 2-3 φλιτζάνια νερό (ανάλογα με το ύψος της κατσαρόλας) και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ½ περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
  5. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
  6. Βγάζουμε τον κόκορα από τη σάλτσα του και τον τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  7. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει παντού.
  8. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και γαρνίρουμε με την τριμμένη γραβιέρα.