ΥΛΙΚΑ 1 κόκορας 4-5 κιλά κομμένος σε μεγάλα κομμάτια ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο Χωριό Αειφόρο 4 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας Τοματοπολτός Χωριό 2 κομμάτια ξύλο κανέλα 3-4 γαρύφαλλα ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά Νο2 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη Χωριό Γραβιέρα Ώριμη 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα) και τα ρίχνουμε στο κρέας.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Έπειτα, προσθέτουμε 2-3 φλιτζάνια νερό (ανάλογα με το ύψος της κατσαρόλας) και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ½ περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
- Βγάζουμε τον κόκορα από τη σάλτσα του και τον τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει παντού.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και γαρνίρουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
|