ΥΛΙΚΑ 1 kg φιλέτο κοτόπουλο μπούτι χωρίς δέρμα, κομμένο σε μπουκιές 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 3 κ.σ. μουστάρδα 1 φλιτζάνι ελληνικού καφέ λευκό κρασί Χυμό από μισό λεμόνι 1 κ.γ. μέλι 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος 50 ml Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό 1 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι Αλάτι-πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας. Ρίχνουμε το καρότο, το πράσο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
- Πριν αρχίσει να κολλάει το φαγητό σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού, 2 ποτήρια νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
- Μόλις χυλώσει η σάλτσα, προσθέτουμε την κρέμα, το αλατοπίπερο και το θυμάρι. Σερβίρουμε με πολύχρωμο μπασμάτι.
|