Κουραμπιέδες από τον Ηλία Μαμαλάκη
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Κουραμπιέδες από τον Ηλία Μαμαλάκη

Ένα παραδοσιακό γλυκό που δεν λείπει από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Για πλούσιο άρωμα χρησιμοποιούμε Χωριό βούτυρο τύπου Κερκύρας.

3020
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λικέρ και χτυπάτε τα υλικά καλά και υπομονετικά αρχίζοντας από μικρή ταχύτητα και ανεβάζοντας την ταχύτητα σιγά-σιγά μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα ελαφρώς αφράτο.
  2. Χαμηλώνετε ταχύτητα και ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα να ανακατευτούν καλά.
  3. Τέλος ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα το μίγμα από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν τα υλικά ένα ομοιογενές μίγμα.
  4. Αλευρώνετε ελαφρά μια λεία επιφάνεια και αδειάζετε επάνω το μίγμα του μίξερ με το χέρι σας.
  5. Πλάθετε μικρά κουραμπιεδάκια (σαν πλακουτσά καρύδια) τα τοποθετείτε σε ταψί του φούρνου που έχετε ακουμπήσει επάνω του ένα λαδόχαρτο.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για ½ ώρα.
  7. Αφού τους βγάλετε, τους αφήνετε να κρυώσουν και τους ραντίζετε με λίγο ανθόνερο.
  8. Αμέσως μετά τους πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη άχνη. Όταν τους βάλετε στην πιατέλα τους ξαναπασπαλίζετε.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 4 σχόλια.
  • 27 Οκτώβριος, 2013 στις 1:42 μμ

    τέλειοι !!!μπουκιά και συχώριο……

  • 29 Οκτώβριος, 2013 στις 8:01 μμ

    Οι καλύτεροι κουραμπιέδες, και όχι μόνο τα Χριστούγεννα!

  • 9 Νοέμβριος, 2013 στις 8:25 μμ

    ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!!

  • 28 Δεκέμβριος, 2013 στις 1:47 μμ

    Οι καλύτερη συνταγή ever!!!

AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

ΥΛΙΚΑ

550 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 6 γρ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το αλεύρι 250 γρ. αξεφλούδιστο αμύγδαλο ολόκληρο ελαφρώς καβουρδισμένο (5 λεπτά στο φούρνο στους 170) 260 γρ. Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 100 γρ. ζάχαρη 1 βανίλια σε σκόνη 30 γρ. λικέρ αμαρέτο Λίγο ανθόνερο 1 κιλό ζάχαρη άχνη

σχετικές συνταγές

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας

Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ

τα νέα του Χωριό