Κρεμμυδοτυρόπιτα του Δημήτρη Σκαρμούτσου
Πράσα, φέτα και γραβιέρα Χωριό και κρεμμύδια κλεισμένα σε χωριάτικο φύλλο. Μια συνταγή όνειρο από τον αγαπημένο μας σεφ!
608
Κρεμμυδοτυρόπιτα του Δημήτρη Σκαρμούτσου

ΥΛΙΚΑ

4 φύλλα χωριάτικα 5 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα όπως στη χωριάτικη 4 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) κομμένα σε ροδέλες 5 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα 300 γρ. Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη 300 γρ. Χωριό φέτα τριμμένη 4 αυγά ελαιόλαδο για το άλειμμα αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα με αλάτι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  3. Κατεβάζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα από τη φωτιά και τα ανακατεύουμε καλά με τα τυριά, τα αυγά και το πιπέρι.
  4. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα, φροντίζοντας να αλείψουμε καλά το καθένα με λάδι.
  6. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία λαδώνουμε επίσης.
  7. Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε και την ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα.