ΥΛΙΚΑ 4 φύλλα χωριάτικα 5 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα όπως στη χωριάτικη 4 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) κομμένα σε ροδέλες 5 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα 300 γρ. Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη 300 γρ. Χωριό φέτα τριμμένη 4 αυγά ελαιόλαδο για το άλειμμα αλάτι πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα με αλάτι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Κατεβάζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα από τη φωτιά και τα ανακατεύουμε καλά με τα τυριά, τα αυγά και το πιπέρι.
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα, φροντίζοντας να αλείψουμε καλά το καθένα με λάδι.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία λαδώνουμε επίσης.
- Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε και την ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα.
|