Κρέπες αλμυρές με σπανάκι και φέτα
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Κρέπες αλμυρές με σπανάκι και φέτα

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος δημιουργεί για εμάς λαχταριστές αλμυρές κρέπες με γέμιση Χωριό Φέτα Ορεινές Περιοχές!

308
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη γέμιση: Πλένουμε το σπανάκι, αφαιρούμε τα κοτσάνια και το χοντροκόβουμε.
  2. Ζεσταίνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
  4. Βάζουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι σε ένα μπολ μαζί με τη Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές, τη ρικότα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Προσθέτουμε το ελαφρά χτυπημένο αβγό και αφήνουμε στην άκρη.
  7. Για τις κρέπες: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ.
  8. Προσθέτουμε τα αβγά και λίγο γάλα και χτυπάμε καλά.
  9. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και, τέλος, το λιωμένο Χωριό βούτυρο αγελάδος.
  10. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο Χωριό βούτυρο αγελάδος ή Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία.
  11. Βάζουμε 3-4 κ.σ. μείγμα κρέπας και ψήνουμε για 1 λεπτό.
  12. Τη γυρνάμε από την άλλη για 1/2 λεπτό.
  13. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
  14. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
  15. Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με λαδόκολλα αναμεταξύ τους.
  16. Τοποθετούμε μείγμα σπανάκι στο κέντρο κάθε κρέπας.
  17. Τη διπλώνουμε ‘πακέτο’ και τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  18. Το μείγμα θα φτάσει για 8 κρέπες.
  19. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο για 15-20 λεπτά.

 

Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση

    ΥΛΙΚΑ

    Για τη γέμιση

    2-3 μάτσα σπανάκι 1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο 1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία Χωριό Φέτα Ορεινές Περιοχές, τριμμένη, όση επιθυμούμε 1/2 φλ παρμεζάνα, τριμμένη 225 γρ ρικότα 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο

    Για τις κρέπες

    125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι 2 αυγά 1 1/4 φλ γάλα 3 κ.σ. Χωριό βούτυρο αγελάδος, λιωμένο Χωριό βούτυρο αγελάδος βούτυρο ή λάδι για τηγάνι

    σχετικές συνταγές

    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας

    Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ

    τα νέα του Χωριό