Mac n Cheese με porcini και γραβιέρα
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Mac n Cheese με porcini και γραβιέρα

Ένα κλασικό comfort food με πλούσια τυριά και μπόλικη γραβιέρα Χωριό, μανιτάρια και μπεσαμέλ, που ιδανικά ταιριάζει με ένα ποτήρι κρασί και καλή παρέα!

508
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια 3 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στην συσκευασία.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει το γάλα και να δημιουργείται η μπεσαμέλ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα porcini. Τα σβήνουμε με το λευκό κρασί που μουλιάσαμε τα porcini και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά περίπου – μόλις είναι έτοιμα, τα ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα τριμμένα τυριά και τα μανιτάρια στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά με σκοπό να καλυφθούν καλά όλα τα υλικά.
  6. Βάζουμε σε πυρίμαχο ταψί τα ζυμαρικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς σε αέρα.

– Αν σας αρέσει το άρωμα της μαύρης τρούφας, μπορείτε  να ρίξετε ελάχιστες σταγόνες λάδι τρούφας σε κάθε πιάτο κατά το σερβίρισμα, και να το πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ευχαριστούμε την Elena is Cooking για τη λαχταριστή συνταγή! Ταιριάξτε το πιάτο αυτό με γραβιέρα Χωριό με κρασί και περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας!
Το άρθρο είναι δημοσιευμένο στον προσωπικό ιστότοπο της food blogger εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση

    ΥΛΙΚΑ

    500 γρ κοντό μακαρόνι 50 γρ βούτυρο αγελάδος Χωριό 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 κούπες γάλα 2% λιπαρά 250 γρ Γραβιέρα Χωριό γλυκιά, τριμμένη 1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη 100 γρ φρέσκα μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα 3-4 porcini (μουλιασμένα σε λευκό κρασί για 30 λεπτά και ψιλοκομμένα) λάδι μαύρης τρούφας (προαιρετικά) φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ελαιόλαδο Χωριό Κλασικό αλάτι, πιπέρι λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    σχετικές συνταγές

    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας

    Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ

    τα νέα του Χωριό