Πατατόπιτα με γραβιέρα και φρέσκο δυόσμο
Πατατόπιτα με γεμάτη γεύση με Χωριό γραβιέρα, μυρωδικά και Χωριό ελαιόλαδο κoρωνέικης ποικιλίας, με πλούσιο χωριάτικο φύλλο. Απολαύστε τη!
508
Πατατόπιτα με γραβιέρα και φρέσκο δυόσμο

ΥΛΙΚΑ

1 ½ kg καθαρισμένες πατάτες 2 αυγά 200 γρ. Χωριό Γραβιέρα Ώριμη κομμένη σε κύβους 2 κ.σ. Χωριό Γραβιέρα Ώριμη ή και Μακράς Ωρίμανσης, τριμμένη 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο 4 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο 1 κούπα του τσαγιού γάλα Αλάτι-πιπέρι 6 χωριάτικα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην ίδια κατσαρόλα.
  2. Στην κατσαρόλα με τις πατάτες, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τον δυόσμο, τα τυριά, τη γραβιέρα και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε (αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη).
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα λαδωμένο ταψί, στρώνουμε τα 3 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε. Απλώνουμε τη γέμιση και φακελώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζουμε και κόβουμε την πίτα, βρέχουμε με λίγο νερό και πουδράρουμε με λίγο ψιλό σιμιγδάλι.
  4. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.