Πίτσα με γραβιέρα, κρεμμυδάκι, μπέικον και φρέσκο βούτυρο
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Πίτσα με γραβιέρα, κρεμμυδάκι, μπέικον και φρέσκο βούτυρο

Ιδανικό γεύμα, με πλούσια γεύση, για μεγάλες παρέες. Θα χρειαστούμε Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος και Γραβιέρα Χωριό με παραδοσιακή γεύση.

308
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το νερό χλιαρεμένο περίπου στους 30 βαθμούς και διαλύετε μέσα τη μαγιά καλά μέχρι να γίνει ένα θαμπό μείγμα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το αλάτ (προσέξτε πρέπει οπωσδήποτε να κοσκινίσετε το αλεύρι για να πάρει αέρα και να αφρατέψει).
  3. Ρίχνετε μέσα στο αλεύρι το νεράκι μαζί με τη μαγιά.
  4. Ζυμώνετε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια συμπαγής μάζα. Ζυμώστε τη καλά με τα χέρια για αρκετή ώρα και να ξέρετε ότι όσο περισσότερο τη ζυμώσετε τόσο περισσότερο αφράτη θα γίνει (αν έχετε ηλεκτρικό ζυμωτήριο στο μίξερ σας χρησιμοποιήστε το).
  5. Αφήστε σκεπασμένη σε μια γωνιά της κουζίνας σας να φουσκώσει τουλάχιστον για 1- 1 ½ ώρα.
  6. Πάρτε τη ζύμη και ξαναζυμώστε τη.
  7. Αφήστε τη να ξεκουραστεί για άλλη ½ ώρα και είναι έτοιμη για να την ανοίξετε στο σχήμα της πίτσας.
  8. Πιάστε το μπαλάκι της ζύμης στα χέρια σας και πιέστε το με τις δύο παλάμες να πάρει σχήμα δίσκου. Συνεχίστε αυτή τη δουλειά μέχρι να πλατύνει πολύ ο δίσκος και να γίνει όσο πιο λεπτός γίνεται.
  9. Τότε αλευρώστε μια λεία επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πλάστη κάντε το ζυμάρι όσο πιο λεπτό θέλετε εσείς ή κρατήστε το χοντρούτσικο.
  10. Λαδώστε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και απλώστε τη βάση της πίτσας επάνω.
  11. Μοιράστε τις ροδέλες κρεμμυδιού σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Κάντε το ίδιο και με τα κομματάκια του μπέικον.
  12. Μοιράστε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος να καλύψει όλη την επιφάνεια και σκεπάστε με την τριμμένη γραβιέρα Χωριό.
  13. Ψήστε την πίτσα σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 30-40 λεπτά.
  14. Τη βγάζετε, την κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και τη σερβίρετε.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 2 σχόλια.
  • 18 Οκτωβρίου, 2013 στις 9:20 πμ

    υπέροχη πίτσα να χαμε μία τώρααααααααααα!!!!!!!

  • 29 Οκτωβρίου, 2013 στις 10:58 πμ

    teleia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    9

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

230 γρ. αλεύρι 1 κ.γ. αλάτι 14 γρ. μαγιά του φούρνου ή 2 κ.γ. ξερή μαγιά 1 φλιτζάνι του τσαγιού (περίπου)  χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

300 γρ. Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη στον τρίφτη 1 μέτριο κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες 100 γρ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας