Quiche με αρακά και Χωριό κατσικίσιο τυρί
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Quiche με αρακά και Χωριό κατσικίσιο τυρί

Κις λορέν με σπιτική ζύμη και συνδυασμό από φρέσκο κρεμμυδάκι, αρακά και Χωριό Κατσικίσιο τυρί. Μια συνταγή όνειρο, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

408
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  2. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας το αλεύρι, το Χωριό βούτυρο αγελάδος και το αλάτι, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά κρύο νερό , περίπου 8 κ.σ. και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν η ζύμη μας είναι πολύ ξερή, προσθέτουμε επιπλέον νερό.
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να ηρεμήσει για 30 λεπτά.
  5. Βράζουμε τον αρακά για 3 λεπτά, σουρώνουμε και ξεπλένουμε σε κρύο νερό.
  6. Με ένα μίξερ χειρός κάνουμε πουρέ τον αρακά μαζί με το Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο, προσθέτουμε το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια την τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα 25 εκ. Φροντίζουμε η ζύμη μας να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και να εξέχει λίγο.
  8. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη βάση και την περίμετρο.
  9. Απλώνουμε στη ζύμη αντικολλητικό χαρτί και τη γεμίζουμε με ξερά φασόλια.
  10. Βάζουμε τη ζύμη μας στο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ελαφρά.
  11. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί με τα φασόλια και ψήνουμε τη ζύμη μας για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί.
  12. Ενώ η ζύμη μας ψήνεται, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά.
  13. Σταδιακά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ύστερα τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε.
  14. Απλώνουμε ομοιόμορφα τον πουρέ αρακά στη ζύμη, περιχύνουμε το μείγμα αυγού και πασπαλίζουμε με το Χωριό κατσικίσιο τυρί.
  15. Βάζουμε πάλι στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει και να ροδίσει.
  16. Αφήνουμε να κρυώσει στην ταρτιέρα, αφαιρούμε τυχόν περισσεύματα ζύμης και σερβίρουμε.

 

Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση

    ΥΛΙΚΑ

    Για τη γέμιση

    300 γρ κατεψυγμένος αρακάς 3 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο 1 μάτσο φύλλα δυόσμου 2 αβγά 284 ml κρέμα γάλακτος 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα 200 γρ Χωριό κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

    Για τη ζύμη

    280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για αλεύρωμα 140 γρ Χωριό βούτυρο αγελάδος, κρύο, τεμαχισμένο

    σχετικές συνταγές

    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας

    Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ

    τα νέα του Χωριό