Ρόκα με λιαστή ντομάτα και κόπα
Ρόκα, λόλα, κουκουνάρι, βινεγκρέτ και αλλαντικό κόπα ανακατεύονται και πασπαλίζονται με Χωριό ποικιλία τριμμένων τυριών με γραβιέρα. Απολαυστικό πιάτο!
52
Ρόκα με λιαστή ντομάτα και κόπα

ΥΛΙΚΑ

3 μάτσα ρόκα πλυμένα και χοντροκομμένα ½ λόλα κόκκινη, πλυμένη και χοντροκομμένη 1 κ.σ. κουκουνάρι 6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες 6 φέτες κόπα (αλλαντικό ωρίμανσης) 3 κ.σ. Χωριό Γραβιέρα Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης, τριμμένη

ΥΛΙΚΑ Για τη βινεγκρέτ

5 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό 2 κ.σ. Βαλσάμικο ΤΟΠ 1 κ.γ. μέλι Πιπέρι 1 κ.γ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά, το κουκουνάρι, τις λιαστές ντομάτες και τη βινεγκρέτ.
  3. Τα χωρίζουμε σε δύο πιάτα, στρώνουμε τις φέτες κόπας στα πιάτα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.