Σπάτουλα με κρέμα και βούτυρο Κερκύρας Χωριό
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Σπάτουλα με κρέμα και βούτυρο Κερκύρας Χωριό

Ένα φανταστικό δροσερό γλυκό με πεντανόστιμη κρέμα και πλούσιο σιρόπι, με βούτυρο Χωριό! Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

4512
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Το παντεσπάνι και το σιρόπι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 6-7 λεπτά, ώστε να γίνουν σαν κρέμα.
  3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ομογενοποιούμε στο μείγμα αυγών χρησιμοποιώντας μια μαρίζ, με απαλές κινήσεις.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 26 εκατοστών και μεταφέρουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε το παντεσπάνι για περίπου 40-45 λεπτά.
  6. Όσο ψήνεται το παντεσπάνι, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά του για 5 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε στο σιρόπι το κονιάκ και σιροπιάσουμε το καυτό παντεσπάνι.
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε την κρέμα.
  9. Η κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγύ.
  10. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  11. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τη σαντιγύ ενσωματώνοντάς την στην κρέμα με απαλές κινήσεις.
  12. Την απλώνουμε πάνω το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά. Πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα και κανέλα.

 

Tips:
– Μπορούμε να φτιάξουμε το παντεσπάνι, να το κρυώσουμε και να περιχύσουμε με ζεστή κρέμα την ώρα που θέλουμε να σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση

    ΥΛΙΚΑ

    Για το παντεσπάνι

    6 αυγά 80 gr. ζάχαρη 70 gr. φρυγανιά 15 gr. σιμιγδάλι ψιλό 70 gr. καρυδόψιχα 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder 1½ κουταλάκια του γλυκού κανέλα ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο 1 κάψουλα βανιλλίνης 1 κουταλάκι του γλυκού Χωριό Βούτυρο Κερκύρας

    Για το σιρόπι

    2 φλυτζάνια ζάχαρη 1 ½ φλυτζάνια νερό 1 φλούδα πορτοκαλιού 20 ml. κονιάκ ή μπράντυ

    Για την κρέμα

    155 gr. ζάχαρη 80 gr. κόρν φλάουρ 20 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κάψουλα βανιλλίνης 2 κρόκους αυγών 850 ml. γάλα 150 ml. κρέμα γάλακτος ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κάψουλα βανιλλίνης 2 κουταλιές της σούπας Χωριό Βούτυρο Αγελάδος

    Για το σερβίρισμα

    Καρυδόψιχα Κανέλα

    σχετικές συνταγές

    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ
    ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας

    Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ

    τα νέα του Χωριό