Ζυμαρικά με λευκή σάλτσα, blue cheese και ψητά καρύδια
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ζυμαρικά με λευκή σάλτσα, blue cheese και ψητά καρύδια

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος δημιουργεί μια πλούσια μακαρονάδα με ψημένο καρύδι, Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, κρέμα τυριού και σκόρδο.

154
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  2. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  3. Κρατάμε 1/4 φλ από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα γυρνάμε στην κατσαρόλα.
  4. Απλώνουμε τα καρύδια σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι να βγει το άρωμά τους, για 6-8 λεπτά.
  5. Όσο ψήνονται τα καρύδια, ζεσταίνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και 1/4 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και μαγειρεύουμε με καπάκι για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  7. Βάζουμε και το σκόρδο για 1 λεπτό.
  8. Ρίχνουμε το γάλα και ζεσταίνουμε, κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα τυριού, την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει, για 2-3 λεπτά.
  9. Μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά ρίχνουμε τη σάλτσα, το blue cheese και τα καρύδια, προσθέτοντας, αν χρειάζεται, λίγο νερό από τα μακαρόνια που έχουμε κρατήσει.
  10. Σερβίρουμε με σχοινόπρασο.

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την υπέροχη συνταγή.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    450 γρ ζυμαρικά πένες, ριγκατόνι, βίδες ή φιογκάκια 1/2 φλ καρύδια, ψημένα 1 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 1 μέτριο κρεμμύδι αλάτι πιπέρι 1 σκελίδα σκόρδο 3/4 φλ πλήρες γάλα 115 γρ κρέμα τυριού χαμηλών λιπαρών 1/4 φλ παρμεζάνα, τριμμένη 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 115 γρ blue cheese 1/4 φλ σχοινόπρασο, κομμένο

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας