25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ, 2016

Ρόδι για…τύχη και υγεία

Το κατακόκκινο και ιδιαίτερο αυτό φρούτο αξίζει σίγουρα μια θέση στο τραπέζι μας όχι μόνο λόγω των αμέτρητων θρεπτικών συστατικών που περιέχει, αλλά και γιατί συνδέεται με την καλοτυχία και γι’αυτό μάλιστα την πρώτη ώρα ή ημέρα του Νέου Έτους σπάμε ένα ρόδι στο κατώφλι του σπιτιού μας.

Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, το ρόδι αποτελεί ευεργετικό φρούτο για τον οργανισμό και το σώμα μας. Είναι στα καλύτερά του το φθινόπωρο και τον χειμώνα και μπαίνει στο καλάθι μας κατά την επίσκεψη στον μανάβη, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Στο Χωριό, βάζουμε κατακόκκινα και ολόφρεσκα ρόδια σε μια πιατέλα επάνω στο τραπέζι της κουζίνας μαζί με μικρές κίτρινες και χρυσές μπαλίτσες, κουκουνάρια και κλωνάρια με ολοπράσινες πευκοβελόνες. Κατά το σούρουπο, τα καθαρίζουμε και υπομονετικά βάζουμε τους σπόρους σε ένα μπολ για να τους προσφέρουμε σε μια πιατέλα με γραβιέρα, καρύδια και φρούτα, ή να τις πασπαλίσουμε μέσα σε φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Ας δούμε περισσότερα για το θαυματουργό φρούτο!

Πότε το βρίσκουμε

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα βγαίνουν ολόφρεσκα.

Θρεπτικά συστατικά

  • Βιταμίνη Α
  • Βιταμίνη C
  • Βιταμίνη Ε
  • Φυλλικό οξύ
  • Σίδηρο
  • Κάλιο
  • Φυτικές ίνες
  • Αντιοξειδωτικά
  • Φώσφορος
  • Βιταμίνη Β6
  • Πρωτεΐνες
  • Σίδηρος
  • Ασβέστιο
  • Μαγνήσιο
  • Βιταμίνη Κ
  • Πολυφαινόλες

Μας κάνει καλό

  • Προστατεύει από ιώσεις
  • Ενδυναμώνει την άμυνα του οργανισμού
  • Ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα
  • Προστατεύει τα οστά
  • Ισορροπεί το γαστρεντερικό
  • Μειώνει την πιθανότητα αλλεργιών
  • Ενισχύει τη μνήμη
  • Βοηθά στη θεραπεία παθήσεων του δέρματος

Tips

  • Επιλέγουμε ρόδια κόκκινα, με σκληρό δέρμα κατά την επίσκεψή μας στον μανάβη.
  • Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές ημέρες και για αρκετές εβδομάδες στο κάτω μέρος του ψυγείου.

Γρήγορο γεύμα με ρόδι

  • Μπορούμε να γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού γιαούρτι, σαλάτες, παγωτά, τάρτες, πιατέλες με φρούτα και τυριά.
  • Για να απολαύσουμε έναν εξαιρετικά θρεπτικό χυμό ροδιού, προτιμάμε να χρησιμοποιήσουμε τον χειροκίνητο στίφτη. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς το κουκούτσι των σπόρων, περνάμε κι από ένα σουρωτήρι τον χυμό.

Συνταγές με ρόδι




ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση