31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ, 2016

Συμβουλές για σωστό τηγάνισμα

Το τηγάνι αποτελεί τον πιο ισχυρό μας σύμμαχο στην κουζίνα! Ένα καλό τηγάνι μπορεί να κρατήσει χρόνια και να μας ετοιμάσει τις πιο λαχταριστές σάλτσες, κρέατα, αυγά, ψάρι, λαχανικά και τόσα άλλα.

Θα χρειαστεί να σοτάρουμε, να βράσουμε, να ανακατέψουμε τη σπιτική σάλτσα ντομάτας με τα ζυμαρικά, θα τηγανίσουμε φιλετάκια πριν τα βάλουμε στο φούρνο, θα ετοιμάσουμε υγιεινό γεύμα χωρίς πολλά λίπη με φρέσκα λαχανικά και μπουτάκια κοτόπουλου.

Εξοπλίζουμε την κουζίνα μας με καλής ποιότητας σκεύη και δοκιμάζουμε μαγειρικές περιπέτειες.

Ακολουθούμε τις συμβουλές αυτές για να έχουμε πάντα το καλύτερο τηγάνισμα και να προστατεύουμε τη διάρκεια ζωής του τηγανιού:

  • Φροντίζουμε το τηγάνι μας να είναι πολύ καλής ποιότητας
  • Ζεσταίνουμε τη φωτιά σε μέτρια και καίμε το ελαιόλαδο σταδιακά και όχι απότομα
  • Τηγανίζουμε διαφορετικές τροφές σε διαφορετικό λάδι και δεν χρησιμοποιούμε το ίδιο λάδι πολλές φορές
  • Για νόστιμες ζουμερές μπριζόλες, βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε αφήσει το κρέας αρκετή ώρα από τη μια μεριά ώστε να ροδίσει. Σηκώνουμε ελαφρώς – αν ξεκολλάει εύκολα, είναι έτοιμο να γυρίσει από την άλλη
  • Όταν ανακατεύουμε σάλτσες ή σοτάρουμε, χρησιμοποιούμε εργαλεία κουζίνας από ξύλο ή πλαστικό ώστε να μη γδάρουμε το τηγάνι
  • Οι ομελέτες, οι κρέπες και τα φαγητά που είναι σε λεπτές φέτες γίνονται πεντανόστιμα στα αντικολλητικά τηγάνια
  • Για κάθε τύπο μαγειρέματος επιλέγουμε ανοξείδωτα τηγάνια
  • Καθαρίζουμε το τηγάνι μας μουλιάζοντάς το με ζεστό νερό και μετά με την μαλακή επιφάνεια του σφουγγαριού
  • Στο σχαροτήγανο μπορούμε να ψήσουμε ζουμερές μπριζόλες, φιλέτα ψαριού, λαχανικά, φιλέτα κοτόπουλου

 

Εμπνευστείτε με λαχταριστές συνταγές για τηγάνι!

 




ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση