18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, 2017

Τα τέλεια αυγά ποσέ

Πολλές φορές η συνταγή μπορεί να απαιτεί αυγά ποσέ, ή να έχουμε ξυπνήσει ένα πρωινό του Σαββατοκύριακου και να έχουμε στο μυαλό την υπέροχη ιδέα του αυγού ποσέ στο μυαλό, αλλά να μην μπορούμε να την υλοποιήσουμε.

Γι’αυτό, καταγράψαμε τη μέθοδο και συγκεντρώσαμε τα καλύτερα tips για να φτιάξουμε αυγά ποσέ και να τα χρησιμοποιήσουμε πάνω στην πίτσα, πάνω σε σαλάτα, πάνω στο ανοιχτό σάντουιτς με αβοκάντο, ή επάνω σε πατάτες τηγανητές μαζί με τριμμένη φέτα ή γραβιέρα Χωριό!

 

Συμβουλές για επιτυχημένα αυγά ποσέ:

  • Χρησιμοποιούμε πάντοτε φρέσκα αυγά.
  • Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα αλλά προσέχουμε να μην βράσει.
  • Σπάμε τα αυγά ξεχωριστά το καθένα σε μικρές κούπες ή μπολάκια.
  • Προσθέτουμε λίγο ξίδι στο νερό (προαιρετικά-κάποιοι χρησιμοποιούν τη μέθοδο αυτή για να μην απομακρύνεται πολύ το ασπράδι από τον κρόκο).
  • Δημιουργούμε στο νερό μια μικρή δίνη, ώστε το ασπράδι να αγκαλιάσει τον κρόκο – να έχουμε ένα πιο ‘δεμένο’ ασπράδι στο αυγό ποσέ.
  • Βάζουμε ένα-ένα αυγό σιγά-σιγά στο νερό.
  • Αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
  • Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα υγρά.
  • Τιπ: Το νερό δεν θα πρέπει να βράζει. Αν δεν μπορούμε να το πετύχουμε εύκολα, καλύτερα να το αφήσουμε να βράσει και μετά να χαμηλώσουμε τη φωτιά ώστε να σιγομαγειρεύεται.
  • Τιπ: Δεν προσθέτουμε αλάτι στο νερό, γιατί τα ασπράδια θα ‘σπάσουν’.
  • Τιπ: Το φρεσκότερο αυγό θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εμπνευστείτε με συνταγές που θα μπορούσαν να περιέχουν αυγά ποσέ:

Συνταγές με αυγά, στις οποίες ταιριάζει το αυγό ποσέ:




ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.
    AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

    Αφήστε μια απάντηση