6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2015

Χωριό Αειφόρο: Ελαιόλαδο με αξία για την κοινωνία

Δύο βραβεία για το Χωριό Αειφόρο στα Ηellenic Responsible Awards 2015: Gold βραβείο στην κατηγορία «Υπεύθυνο προϊόν» και Bronze βραβείο στην κατηγορία «Εφοδιαστική αλυσίδα».

Τα Ηellenic Responsible Awards αποτελούν έναν θεσμό που αναδεικνύει τη δράση των επιχειρήσεων και των οργανισμών, στα πλαίσια της υπευθυνότητας και της αξίας που δημιουργούν για την κοινωνία.

Αυτή τη χρονιά, το Χωριό Αειφόρο κέρδισε την 1η θέση και το Gold βραβείο στην κατηγορία «Υπεύθυνο προϊόν», μια βράβευση που αφορά προϊόντα τα οποία με το έργο τους συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, καθώς και το Bronze βραβείο στην κατηγορία «Εφοδιαστική αλυσίδα», μια κατηγορία που αφορά επιχειρήσεις που επιδεικνύουν περιβαλλοντική και κοινωνική συνείδηση σχετικά με την προμήθεια των πρώτων υλών και των προϊόντων τους.

Το Χωριό Αειφόρο, σε συνεργασία με το ΜΑΙΧ, επενδύει στην αειφόρο παραγωγή και ανάπτυξη και εφαρμόζει ορθές αγροτικές πρακτικές που βασίζονται στους 4 κύριους περιβαλλοντικούς άξονες, έχοντας πάντοτε ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα.

Το Χωριό Αειφόρο είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η υπευθυνότητα μπορεί να γίνει πράξη και να κλειστεί σε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο.

Παράγεται από πιστοποιημένους Έλληνες παραγωγούς που ακολουθούν ορθές αγροτικές πρακτικές, έτσι ώστε να μην διαταράσσεται η φυσική παραγωγή και να εξασφαλίζονται επαρκείς πόροι για τις μελλοντικές γενιές.

Η Μινέρβα με το Χωριό Αειφόρο θα συνεχίσει το έργο της αειφόρου προστασίας του περιβάλλοντος με το πρότυπο  που έχει δημιουργήσει  -από την ολοκληρωμένη διαχείριση των ελαιώνων έως την εμφιάλωση του ελαιολάδου-, διασφαλίζοντας την ισορροπία μεταξύ ανθρώπου και φύσης.

Για να συνεχίσει το ελληνικό χωριό να χαρίζει και στις επόμενες γενιές το ελαιόλαδό του.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.