Αειφόρος ανάπτυξη

s

Οφείλουμε να καλύψουμε τις ανάγκες τις δικές μας αλλά και των παιδιών μας

Το Χωριό Αειφόρο είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η υπευθυνότητα μπορεί να γίνει πράξη και να κλειστεί σε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο. Ένα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο που ξεκίνησε την παραγωγή του τον Νοέμβριο του 2011, αποτελεί το πρώτο βήμα σειράς προϊόντων και ενεργειών που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια, προκειμένου να ενισχυθεί η αειφορία και βιωσιμότητα της ελληνικής υπαίθρου και των πληθυσμών που ζουν σε αυτή.

Η σημασία της αειφόρου ανάπτυξης τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και για την Ελλάδα είναι μεγάλη. Οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι και οι κοινότητες που ζουν από αυτούς χρειάζονται στήριξη προκειμένου να μπορέσουν να διατηρήσουν την βιωσιμότητά τους παράγοντας προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον. Η Μινέρβα με το Χωριό Αειφόρο επενδύει στην αειφόρο παραγωγή και ανάπτυξη προκειμένου να παράγει προϊόντα που δίνουν χρόνια ζωής σε εμάς και στο περιβάλλον. Η αειφόρος ανάπτυξη, μια ελληνική λέξη, η οποία εμπεριέχει τη συνέχεια της ζωής και της διαφύλαξης των φυσικών πόρων, αποτελεί τη σύγχρονη εναλλακτική πρόταση στην ανάπτυξη, που σχεδιάζεται και υλοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα. Στόχος της είναι η μέγιστη δυνατή απολαβή αγαθών από το περιβάλλον, χωρίς όμως να επηρεάζεται η φυσική παραγωγή αυτών των αγαθών σε ικανοποιητική ποσότητα και στο μέλλον, για τις επόμενες γενιές.

Διαβάστε περισσότερα για την αειφόρο ανάπτυξη και το Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο.

Περιηγηθείτε στο www.aeiforiaisonzoi.gr, μάθετε για τις ορθές αγροτικές πρακτικές, ταξιδέψτε μαζί με την ελιά κάνοντας scroll και φτάστε στην αλήθεια που κρύβει μέσα του ένα μπουκάλι Χωριό Αειφόρο.

Δείτε το βίντεο της Αειφορίας και ενημερωθείτε για το πώς η Μινέρβα φροντίζει για ένα χωριό να ζει για πάντα!