25 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2014

Μυστικά για το τέλειο cheesecake

Οι ζαχαροπλάστες του Χωριό συγκέντρωσαν τα μυστικά της τέχνης τους και τα παραθέτουν εδώ για τα πιο πετυχημένα και λαχταριστά cheesecake που θα λατρέψουν όλοι!

Πόση ώρα είναι η ιδανική για να ψηθεί ένα cheesecake;

Συνήθως 1 ώρα και 15 λεπτά χρειάζονται για ένα σωστό ψήσιμο του cheesecake, ή έως ότου οι άκρες του έχουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα και το κέντρο του είναι κάπως μαλακό. Σβήνουμε το φούρνο, αφήνοντας το cheesecake μέσα για 30 λεπτά (ή μέχρι το κέντρο του να είναι έτοιμο), με ελαφρώς ανοιχτή την πόρτα του φούρνου. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ακουμπώντας το σε μια σχάρα.

Πώς να χρησιμοποιήσω σωστά τα υλικά;

  • Κρέμα τυριού: Είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Για να αποκτήσει γρήγορα θερμοκρασία δωματίου, τη βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα (ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς).

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να αφήσουμε την κρέμα τυριού να λιώσει ή να ζεσταθεί.

  • Αυγά: Καθώς ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους, και ειδικά τα αυγά, φροντίζουμε να τα χτυπάμε με μέτρια ταχύτητα έως ότου γίνουν απαλό μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα προς ένα και όχι όλα μαζί, και τα χτυπάμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα που μπορούμε, κρατώντας το μείγμα ενωμένο για να αποφύγουμε την προσθήκη αέρα σε αυτό. Ο αέρας θα έκανε το τσιζκέικ μας να ‘πέσει’.

Tip: Καλό είναι να μην χτυπήσουμε τα υλικά παραπάνω απ’όσο πρέπει, γιατί θα δημιουργηθούν ρωγμές κατά το ψήσιμο.

Tip: Το τσιζκέικ έχει βάση τα αυγά, που δεν απαιτούν ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία. Βάζοντας ένα ρηχό ταψάκι με λίγο νερό στην τελευταία (χαμηλότερη) σχάρα του φούρνου,  βοηθάμε στο σωστό ψήσιμο, και στο να μην αναπτυχθούν ρωγμές στο γλυκό μας.

Tip: Χρησιμοποιούμε μια φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση και πλαϊνά.

Αφήνοντας το τσιζκέικ να κρυώσει

Αφήνουμε το γλυκό μας να παγώσει τελείως πριν το βάλουμε στο ψυγείο. Αν το βάλουμε κατευθείαν στο ψυγείο, θα επιτρέψουμε την ανάπτυξη υγρασίας.

Πριν το σερβίρισμα

Το τσιζκέικ θα πρέπει να βρίσκεται στο ψυγείο 12 με 24 ώρες πριν το κόψιμο και το σερβίρισμα.

Έχοντας σημειώσει τα tips για το τέλειο cheesecake, πάμε να δοκιμάσουμε συνταγές:

 
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.