Αλμυρά μάφινς με σπανάκι, Χωριό κατσικίσιο τυρί και προσούτο
Μια εύκολη συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Αλμυρά μάφινς που μπορούμε να απολαύσουμε ως σνακ αλλά και για πρωινό!
306
Αλμυρά μάφινς με σπανάκι, Χωριό κατσικίσιο τυρί και προσούτο

ΥΛΙΚΑ

6 μεγάλα αυγά 1/2 φλ γάλα 3/4 φλ Χωριό κατσικίσιο τυρί, τριμμένο 140 γρ baby σπανάκι, ζεματισμένο και κομμένο 1/2 φλ ψητή κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια 57 γρ προσούτο, σε μακριές λεπτές φέτες 1/4 κ.γ. αλάτι 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.
  2. Βουτυρώνουμε μια θήκη για μάφινς 12 θέσεων.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε το Χωριό κατσικίσιο τυρί, το σπανάκι και την πιπεριά.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 θέσεις, από πάνω βάζουμε προσούτο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι τα μάφινς να δέσουν στο κέντρο.
  6. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε σε σχάρα για 5 λεπτά να κρυώσουν και αφαιρούμε από τις θήκες.
  7. Σερβίρουμε τα μάφινς μας ζεστά.

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την υπέροχη συνταγή.