ΥΛΙΚΑ 1½ κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες 12 αγκινάρες καθαρισμένες και τριμμένες με λεμόνι 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη 1 φλιτζάνι του καφέ Ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη αλάτι, πιπέρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 3 αυγά 2 κ.σ. Χωριό Soft με ελαιόλαδο | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Ζεσταίνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη και σοτάρετε τις μερίδες από το αρνάκι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Τις βγάζετε και τις κρατάτε σε μια πιατέλα.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τις αγκινάρες και το Χωριό Soft με ελαιόλαδο, τα σοτάρετε καλά, αλατίζετε, πιπερώνετε και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Μαγειρεύετε το αρνάκι για 35-40 λεπτά. Το μεταφέρετε μέσα σε ένα ταψί του φούρνου και ανάμεσα στις μερίδες βάζετε τις αγκινάρες με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
- Χτυπάτε με το πιρούνι μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
- Προσθέτετε και τα αυγά και όση σάλτσα έχει μείνει από την κατσαρόλα και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Περιχύνετε με το μείγμα το αρνί και τις αγκινάρες φροντίζοντας να τα καλύψετε όλα .
- Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Το σερβίρετε ζεστό.
|