Αρνάκι με πιλάφι και μαύρη σταφίδα (Πιλάφι της επιστροφής)
Της επιστροφής, από την Ιθάκη φυσικά! Με τσιγαρισμένο αρνάκι και μαύρη σταφίδα. Εξαίσια συνταγή, αλλά και εύκολη!
1004
Αρνάκι με πιλάφι και μαύρη σταφίδα (Πιλάφι της επιστροφής)

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. αρνάκι (ζυγούρι κατά προτίμηση) 1 φλιτζανάκι του καφέ Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία 1 μέτριο κρεμμύδι 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας 3 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα 1 ξυλαράκι κανέλας μερικούς κόκκους μπαχάρι 4 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι σουπέ (άσπρο ρύζι) αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξει καλά.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και τσιγαρίζουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό ντομάτας και τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξυλαράκι κανέλας, το μπαχάρι και βραστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί 1 ½ ώρα έως ότου το κρέας μαλακώσει καλά.
  5. Τέλος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και μόλις αυτό βράσει ρίχνουμε μέσα το ρύζι και τη σταφίδα. Σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά του (Προσέχουμε ώστε τα υγρά να μην απορροφηθούν εντελώς).