Αρνάκι τυλιχτό στη λαδόκολλα από τον Ηλία Μαμαλάκη
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Αρνάκι τυλιχτό στη λαδόκολλα από τον Ηλία Μαμαλάκη

Υπέροχο αρνάκι για το κυριακάτικο και εορταστικό τραπέζι χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας. Δίνουμε γεύση με βούτυρο αγελάδος Χωριό.

1506
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι το Χωριό Βούτυρο αγελάδος μέχρι να λιώσει.
  2. Σε μια λεκάνη βάζετε το κρέας, τα καρότα, τον αρακά και τα κυβάκια από τη γραβιέρα.
  3. Ρίχνετε τη ρίγανη, αλατίζετε, πιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε με το Χωριό Βούτυρο αγελάδος και ξανανακατεύετε.
  4. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνετε τη μια πάνω στην άλλη 2-3 λαδόκολλες.
  5. Αδειάζετε προσεκτικά το περιεχόμενο της λεκάνης πάνω στις λαδόκολλες και τις τυλίγετε σε πακέτο.
  6. Δένετε με φυτικό σπάγκο, περιτυλίγετε το δέμα με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο όπου το ψήνετε περίπου για 2-3 ώρες.
  7. Παίρνετε το δέμα, πετάτε το αλουμινόχαρτο, κόβετε και πετάτε τους σπάγκους και ανοίγετε τις λαδόκολλες, αφού βάλετε το δέμα μέσα σε πιατέλα.

Το σερβίρετε όσο είναι ζεστό. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές και πράσινη σαλάτα.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 αρνίσιο μπουτάκι γύρω στο 1 ½ κιλό κομμένο σε μικρές μερίδες 3 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά 250 γρ. Χωριό Γραβιέρα Μακράς Ωρίμανσης κομμένη σε κυβάκια 150 γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος 2 κ.σ. ρίγανη Αλάτι, πιπέρι
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    σχετικές συνταγές

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας

    Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ