Αυγά γεμιστά με βούτυρο Κερκύρας (devilled eggs)
Τα βραστά αυγά το Πάσχα ή οποιαδήποτε άλλη εποχή γίνονται ακόμα πιο νόστιμα με γέμιση βούτυρο Κερκύρας Χωριό, μαγιονέζα, μουστάρδα, πάπρικα!
56

ΥΛΙΚΑ

6 αυγά βραστά, καθαρισμένα 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα 1 κουτ. σούπας Βούτυρο Κερκύρας Χωριό, μαλακό (μια ώρα εκτός ψυγείου) 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με κόκκους 1 κουτ. γλυκού ΤΟΠ Κρέμα Βαλσάμικου με Μέλι και Λεμόνι 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι 1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά και λίγη επιπλέον για διακόσμηση σχοινόπρασο (τσάιβς) ψιλοκομμένο για διακόσμηση (προαιρετικό αλλά νόστιμο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τα αυγά στη μέση προσεκτικά. Βγάζουμε τους κρόκους με ένα κουταλάκι και τους βάζουμε σε ένα μπολ. Αφήνουμε στην άκρη τα άδεια ασπράδια.
  2. Λιώνουμε πολύ καλά τους κρόκους με ένα πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός της έξτρα πάπρικας και του σχοινόπρασου. Συνεχίζουμε να λιώνουμε το μείγμα με το πιρούνι για να ομογενοποιηθεί.
  3. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα ανοίγματα που άφησαν οι κρόκοι στα ασπράδια, μοιράζοντας όλο το μείγμα. Πασπαλίζουμε με την έξτρα πάπρικα και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Σερβίρουμε σε πιατέλα σαν ορεκτικό ή finger food.

Τιπς
– Στη θέση της κρέμας βαλσάμικου μπορούμε να βάλουμε μηλόξιδο.
– Αν θέλουμε μπορούμε να γεμίσουμε τα αυγά χρησιμοποιώντας κορνέ, για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
– Αντί για σχοινόπρασο μπορούμε να ψιλοκόψουμε το πράσινο μέρος από ένα μικρό χλωρό κρεμμύδι. Θα βάλουμε όμως λίγο γιατί είναι δυνατό σε γεύση.