ΥΛΙΚΑ 1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια (σχοινόπρασο) 1 κούπα σπανάκι ½ κούπα ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία Χοντρό αλάτι 450 γρ. μικρές πατάτες ¼ κούπα πράσινες ή μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες ¾ κούπας ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία 4 φιλέτα (170 γρ.) μπακαλιάρου, καθαρισμένα (χωρίς δέρμα) 3 κ.σ. μουστάρδας Dijon Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και βάζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει.
- Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι και αφήνουμε να ζεματιστούν για 30 δευτερόλεπτα.
- Σουρώνουμε τα λαχανικά, ξεπλένουμε με κρύο νερό και στύβουμε να στεγνώσουν.
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ, προσθέτουμε την ½ κούπα ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία, χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως και γαρνίρουμε με το αλάτι.
- Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και γεμίζουμε με κρύο νερό.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν μαλακές.
- Σουρώνουμε καλά και κόβουμε τις πατάτες σε κυκλικές λωρίδες.
- Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε τις ελιές και το υπολειπόμενο ελαιόλαδο σε μια λεκάνη κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων.
- Τοποθετούμε τη λεκάνη στο φούρνο μικροκυμάτων και μαγειρεύουμε τις ελιές, σε υψηλή θερμοκρασία, σε 2 δόσεις, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές, για περίπου 5-6 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
- Στραγγίζουμε τις ελιές σε ένα χαρτί, αφήνοντάς τις να κρυώσουν.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε ένα ταψί και γαρνίρουμε με τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ψήνουμε τα φιλέτα για περίπου 10 λεπτά – πρέπει να έχουν ψηθεί ολόκληρα τα φιλέτα και να έχουν πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα στα πιάτα, γαρνίρουμε με τις πατάτες στο πλάι, πασπαλίζουμε με τις ελιές και ραντίζουμε με τον πουρέ.
|