ΥΛΙΚΑ 2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα 6 μπανάνες κομμένες στη μέση (κατά μήκος) 1 ½ πακέτο μπισκότα πτι-μπερ 225 γρ Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ελαφρύ 500 γρ φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά) | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις κονσέρβες κλειστές και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό, μετράμε 3 ώρες και τις βράζουμε (πάντα ελέγχουμε και τις σκεπάζουμε μονίμως με νερό). Μετά από 3 ώρες, αφαιρούμε τις κονσέρβες από το νερό.
- Σε ένα μπλέντερ σπάμε τα μπισκότα (σκόνη).
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη.
- Απλώνουμε τα μπισκότα μαζί με τη μαργαρίνη και το ξύσμα σε ένα ταψί (στην ουσία φτιάχνουμε μια ζύμη και την απλώνουμε σε όλο το ταψί ομοιόμορφα).
- Στρώνουμε τις μπανάνες στο ταψί, ανοίγουμε τις κονσέρβες, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί με μια σπάτουλα.
- Χτυπάμε την κρέμα να γίνει σαντιγύ και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και οδοντωτό κορνέ γαρνίρουμε κάθε κομμάτι.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά).
|