ΥΛΙΚΑ 500 γρ ρύζι μπασμάτι 2 κ.σ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο 1 κ.γ. ψιλοκομμένο εστραγκόν 1 κούπα τσαγιού ζωμό κότας Αλάτι-πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε για 4 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε το ρύζι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
- Σερβίρουμε σκέτο, ή με κρέας ή ψάρι.
|