Μπασμάτι πολύχρωμο
Φρέσκο κρεμμυδάκι σωταρισμένο σε βούτυρο, μαζί με ρύζι και ζωμό κότας. Μια συνταγή εύκολη και πεντανόστιμη, που θα αγαπήσουμε και θα απολαύσουμε!
156
Μπασμάτι πολύχρωμο

ΥΛΙΚΑ

500 γρ ρύζι μπασμάτι 2 κ.σ. Χωριό soft με βούτυρο αγελάδος μειωμένα λιπαρά 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο 1 κ.γ. ψιλοκομμένο εστραγκόν 1 κούπα τσαγιού ζωμό κότας Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε για 4 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε το ρύζι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
  4. Σερβίρουμε σκέτο, ή με κρέας ή ψάρι.