ΥΛΙΚΑ 3/4 φλ. γιαούρτι 2% 1/3 φλ. φέτα Χωριό, τριμμένη 1 αγγούρι, τριμμένο 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες Αλάτι Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 1 1/4 κιλά κιμά άπαχης γαλοπούλας 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 4 ψωμάκια για μπέργκερ Φύλλα μαρούλι Ντομάτα σε φέτες | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη φέτα Χωριό, το αγγούρι, το δυόσμο, το μισό του σκόρδου, 1 κ.σ. νερό, 1/2 κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρουμε.
- Ανακατεύουμε τη γαλοπούλα, το υπόλοιπο σκόρδο, 1 κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ.
- Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, προσθέτουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, 4 έως 5 λεπτά ανά πλευρά.
- Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο.
- Απλώνουμε τα φύλλα μαρουλιού στα ψωμάκια, προσθέτουμε το μπιφτέκι, τη σάλτσα φέτας, την ντομάτα και καλύπτουμε με το ψωμάκι.
- Σερβίρουμε.
|