Μπουρανί
Κιμάς μοσχαρίσιος, σέσκουλα, πάπρικα στην κατσαρόλα, και στο τέλος σερβιρισμένος με γιαούρτι ανακατεμένο με σκόρδο και άνηθο. Καλή όρεξη!
404
Μπουρανί

ΥΛΙΚΑ

400 γρ μοσχαρίσιος κιμάς (χοντροκομμένος) 2 ματσάκια σέσκουλα πλυμένα, στραγγισμένα, ψιλοκομμένα 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα Αλάτι-πιπέρι 300 γρ γιαούρτι 1 σκελίδα σκόρδο 1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο 1 κ.σ. Χωριό λευκό ξίδι 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει, προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε για 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σέσκουλο μαζί με νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά.
  3. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε σε πιάτα.
  6. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, τον άνηθο και το ξίδι. Τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε στα πιάτα.