Μπρουσκέτες με γλυκοπατάτα και κατσικίσιο τυρί
Συνταγή για ορεκτικό από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, με Χωριό Κατσικίσιο τυρί και Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο. Εύκολη και πεντανόστιμη. Δοκιμάστε την!
404
Μπρουσκέτες με γλυκοπατάτα και κατσικίσιο τυρί

ΥΛΙΚΑ

900 γρ γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο (1+1) 115 γρ Χωριό Κατσικίσιο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου 1/4 πασατέμπος (κολοκυθόσπορος) ψημένος, αλατισμένος 6 φέτες μπαγκέτα, κομμένη διαγώνια χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο θαλασσινό αλάτι, για γαρνιτούρα Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο, για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί το σιρόπι σφενδάμου με 1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο.
  3. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
  4. Aνακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  5. Σε ένα ταψί απλώνουμε τις γλυκοπατάτες.
  6. Ψήνουμε ανακατεύοντας συχνά, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και λαδώνουμε με το Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο τις φέτες μπρουσκέτας.
  8. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το ψωμί, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  9. Ανακατεύουμε τις ψημένες πατάτες και τον πασατέμπο.
  10. Απλώνουμε 1 κ.σ. Χωριό Κατσικίσιο τυρί σε κάθε φέτα και από πάνω τις γλυκοπατάτες. Ραντίζουμε με Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο και γαρνίρουμε με θαλασσινό αλάτι.
  11. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.