Χοιρινό φιλέτο με τζίντζερ και πορτοκάλι, του Δημήτρη Σκαρμούτσου
Ο αγαπημένος σεφ μαγειρεύει για εμάς ένα πιάτο με κρέας και πλούσια σάλτσα με πορτοκάλι και μυρωδικά. Μια υπέροχη συνταγή!
404
Χοιρινό φιλέτο με τζίντζερ και πορτοκάλι, του Δημήτρη Σκαρμούτσου

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία 700 γρ. χοιρινό φιλέτο Αλάτι Πιπέρι 2 κ.σ. Χωριό Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος, ανάλατο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ ¾ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ή ½ κ.γ ξερό θυμάρι, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C.
  2. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδίσει.
  3. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 15-18 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο, το τοποθετούμε σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά.
  4. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κρέας, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ και τσιγαρίζουμε, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
  6. Προσθέτουμε το θυμάρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας για 5 λεπτά περίπου.
  7. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο.
  8. Αλατοπιπερώνουμε.
  9. Κόβουμε το χοιρινό και το σερβίρουμε με τη σάλτσα μας.