ΥΛΙΚΑ 120ml (½ φλιτζάνι) Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κιλό χοιρινό σε μικρές μερίδες 80ml (1/3 φλιτζανιού) άσπρο ξηρό κρασί Αλάτι Πιπέρι Μια πρέζα κανέλα τριμμένη Μια πρέζα τριμμένο μπαχάρι 1 κονσέρβα τοματάκια ψιλοκομμένα 4 φλιτζάνια νερό και λίγο ακόμη αν χρειαστεί 1 πακέτο κριθαράκι 1 κ.σ. Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη, για το σερβίρισμα | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο Χωριό, προσθέτετε το χοιρινό. Το σοτάρετε, και όταν ροδίσει το σβήνετε με το κρασί.
- Ρίχνετε το αλατοπίπερο, την κανέλα, το μπαχάρι, τα τοματάκια και 3 ποτήρια νερό.
- Βράζετε το κρέας σε μέτρια φωτιά και όταν είναι έτοιμο το μεταφέρετε μαζί με την σάλτσα του σε ένα σκεύος (γάστρα) για τον φούρνο.
- Προσθέτετε 1 κουταλιά Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνετε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο.
- Όταν αρχίσει η σάλτσα να βράζει ρίχνετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά ακόμη. Αν χρειασθεί προσθέτετε λίγο νερό για να μπορεί να βράσει το κριθαράκι.
- Πασπαλίζετε το γιουβέτσι με γραβιέρα και το σερβίρετε ζεστό.
|