Χοιρινό γιουβέτσι
Μια φίνα συνταγή με προέλευση το Μέτσοβο. Την εκτελούμε με Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές και Χωριό βούτυρο τύπου Κερκύρας.
908
Χοιρινό γιουβέτσι

ΥΛΙΚΑ

120ml (½ φλιτζάνι) Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κιλό χοιρινό σε μικρές μερίδες 80ml (1/3 φλιτζανιού) άσπρο ξηρό κρασί Αλάτι Πιπέρι Μια πρέζα κανέλα τριμμένη Μια πρέζα τριμμένο μπαχάρι 1 κονσέρβα τοματάκια ψιλοκομμένα 4 φλιτζάνια νερό και λίγο ακόμη αν χρειαστεί 1 πακέτο κριθαράκι 1 κ.σ. Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο Χωριό, προσθέτετε το χοιρινό. Το σοτάρετε, και όταν ροδίσει το σβήνετε με το κρασί.
  2. Ρίχνετε το αλατοπίπερο, την κανέλα, το μπαχάρι, τα τοματάκια και 3 ποτήρια νερό.
  3. Βράζετε το κρέας σε μέτρια φωτιά και όταν είναι έτοιμο το μεταφέρετε μαζί με την σάλτσα του σε ένα σκεύος (γάστρα) για τον φούρνο.
  4. Προσθέτετε 1 κουταλιά Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνετε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο.
  5. Όταν αρχίσει η σάλτσα να βράζει ρίχνετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά ακόμη. Αν χρειασθεί προσθέτετε λίγο νερό για να μπορεί να βράσει το κριθαράκι.
  6. Πασπαλίζετε το γιουβέτσι με γραβιέρα και το σερβίρετε ζεστό.